Uppsala - Vreta, Vasstigen 7

Visning: Enskilda visningar påbörjas efter den 28 maj.

Härlig strandfastighet belägen i vackert jordbrukslandskap ca 20 min från centrala Uppsala och endast ca 8 mil från Stockholm. Mycket privat och insynsskyddat läge med egen sandstrand och brygga. Huvudbyggnad är belägen endast ett stenkast från strandlinjen och har strålande vy över Mälaren! De ca 295 kvm inrymmer generösa sällskapsytor, 3 - 4 sovrum, relaxavdelning med bubbelpool och bastu, 3 badrum, tvättstuga samt gott om förvaringsytor samt dubbel garage. På fastigheten finns ytterligare fyra byggnader i form av
poolhus, båthus samt två förråd.

Ett fint åretruntboende med ett synnerligen sjönära och lugnt läge samt med närhet till stan!

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Vasstigen 7, Uppsala - Vreta
Fastighetsbeteckning: Uppsala Vreta 4:10
Energideklaration: 89 kWh/kvm. Energiklass C
Boarea: 232 kvm (Uppmätning enl SS 21054:2009)
Biarea: 63 kvm
Tomtarea: 3370 kvm
Rum: 6 varav 3 - 4 sovrum
Pris: 14 850 000 kr eller högstbjudande

Huvudbyggnadens ca 295 kvm (Boa 232 kvm + bia 63 kvm) är fördelat på entréplan med vardagsrum, kök, matsal, hall och duschrum. Suterrängplan med tre sovrum, allrum, två badrum, relaxavdelning, möblerbar hall, matkällare, pannrum och förrådsrum.

Entréplan:
Vacker och välkomnande entré under tak leder in till kapprum med fönster och garderober. Vidare in till hallen som har direktkontakt med vardagsrummet och utsikt mot vattnet. I hallen finns en garderob och ett bad med fönster, utrustat med duschplats, tvättställ och wc. Det stora vardagsrummet med tak i nock har en hel fönstervägg från golv till tak med enastående utsikt över Mälaren och ett härligt ljusinsläpp. I rummet finns en magnifik eldstad, dubbeldörrar till trädäcket och platsbyggda bokhyllor på väggen mot entrén. Bredvid ligger köket, även det med med utsikt mot vattnet. Rymlig arbetsdel med gott om beredningsytor och förvaring samt trivsam matplats i burspråk som också har utgång till trädäcket. Köket är utrustat med kyl, spishäll och fläktkåpa i koppar, inbyggd ugn och micro, diskmaskin samt ett skafferi med fönster. Intill köket med ingång från vardagsrummet finns en rymlig matsal med stort burspråk (kan även fungera som ex. sovrum, gästrum, tv-rum)

Suterrängplan:
Via trappen från vardagsrummet nås suterrängplanet och en stor möblerbar hall med skjutdörrsgarderob. Rummet har nyttjas som musik- och arbetsrum. Hallen leder vidare till övriga rum på våningsplanet. Rymligt masterbedroom med en suite badrum, garderob och kakelugn samt stort fönster med vy mot vattnet och utgång till uteplats. En suite badrummet som även det har fönster åt sjösidan och är utrustat med dubbla handfat i kommod, duschplats, wc och bidé. Intill badrummet ligger relaxavdelningen med bubbelpool i stort burspråk mot Mälaren, duschplats samt bastu med fönster mot trädgården. Relaxen nås både från badrummet och hallen. Från hallen är det även ingång till en större klädkammare/förråd, matkällaren samt en undercentral med ventilationsaggregat, golvvärme fördelare, elcentral mm.

Från hallen nås tvättstugan som är utrustat med tvättmaskin, torktumlare samt bra med förvaringsskåp och arbetsbänkar. Tvättstugan leder vidare till den övriga bostadsdelen i suterrängplanet. Denna del består av sällskapsrum med fönstervägg mot vattnet och öppen spis, två sovrum som båda har fönster åt sjösidan och dörr till trädgården. Vidare finns ett duschrum med fönster och utrustat med duschplats, tvättställ samt wc och ytterligare en undercentral med bl.a. bergvärmepumpen, varmvattenberedare, hydropress, inkommande vatten, elcentral, golvvärmefördelare samt maskinpark för poolen.

Vi på Fredegårds har ett brett köparregister med kunder som söker sjönära fastigheter, innerstadsvåningar samt hyresfastigheter!

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: 1 familjs friliggande
Taxeringskod: 220
Taxeringvärde: 7 834 000 kr
Pantbrev: 5 000 000kr
Planbestämmelser: Avstyckningsplan, avregistreradDatum: 1943-07-01Enl 168 § byggnadslagenNybyggnadsförbud, avregistreradDatum: 1977-02-21
V/A: Enskilt vatten och avlopp. Borrad brunn och trekammarbrunn med infiltration
Servitut etc: Andel i samfällighet/GA:
Uppsala Vreta GA:1- Omfattar väg mm.
Uppsala Vreta GA:2 - Omfattar grönområden och idrottsplats.
Båda gemensamhetsanläggningarna förvaltas av Vreta-Ytternäs vägförening.
Tomt: Via vacker smidesgrind nås fastigheten och den välkomnande entrésidan med dess grusade "gårdsplan". Liten nivåskillnad från entrésidan ner till sjösidans ljusa och öppna gräsyta mot Mälaren. Hela tomten har en strandlinje på ca 100 m och är omgärdad av träd och häckar mot grannar och återvändsgatan, vilket skapar en mycket lugn och privat plats! Rakt framför huvudbyggnaden finns en stor brygga i sydost med bra vattendjup (ca 1,60 m vid normalt vattenstånd). Vidare finns en fin liten sandstrand, ett båthus i äldre stil samt rabatter.

Härligt trädäck i söder, som löper utefter hela huvudbyggnadens och poolhusets långsida på sjösidan. På suterrängplanet finns stenlagda uteplatser också dessa åt Mälaren. Med tomtens storlek och läge finns det möjlighet att skapa flera härliga uteplatser och trädgårdsrum. Bra grusad parkeringsyta på gårdsplan vid garaget. Flaggstång på entrésidan. Enastående läge - en fastighet att uppleva på plats!
Husform: 1-plansvilla med sutterängplan
Byggnadsår: 2002
Fönster: 3-glas isoler samt 2 + 1-glas
Fasad: Puts
Tak: Tegel
Stomme: Leca och trä
Bjälklag: Betong
Grundläggning: Betongplatta
Driftskostnad: 51 500 kr / år
Övrigt byggnad: Tillkommer kostnad för hemförsäkring, fastighetsskatt samt underhållskostnader. Observera att driftkostnaderna är ägarens faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning.

Renovering, om-/tillbyggnad:
2002 - Huvudbyggnad, poolhus och dubbel garage samt all maskinell utrustning i byggnaderna
2003 - Förråd/vedbod uppfördes
2005 - Båthuset uppfördes
2006 - Huvudbyggnaden byggdes till med suterräng delen mellan huset och garaget.
2014 - Förrådet/vedboden byggdes till.Utrustning och ytskikt:

Genomgående parkettgolv i sällskapsrum, sovrum samt övre och nedre hall.
Köket har ett nåtat skeppsgolv. Klinkergolv i entrén,
Alla tre badrum samt relaxavdelningen är helkaklade och har klinkergolv.
Parabol via Viasat och mobilt bredband (IP Only håller på att dra fiber i området).
Bergvärme Thermia, två borrhål á ca 121 m.
Genomgående vattenburen golvvärme, förutom radiatorer i vissa rum.
Kökssnickerier och innerdörrar av massiv ek.
Markis ovan fönster och panelgardiner på insidan av fönster i vardagsrummet.
Larm finns installerat.

Rökkanalerna är godkända, dock måttligt använda.

Sprinklersystem (sjövatten) finns i gräsmattan och belysning i trädgården samt vid bryggan.
Övriga byggnader: Hus 2 - Dubbel garage med gjutet bjälklag med golvvärme och 5 m bred port. Garaget är utrustat med elcentral (trefas), vattenho samt golvbrunn. I garaget finns cirkulationspump. På utsidan finns vattenutkast, uttag för motorvärmare och stor uppställningsplats för bilar. Vind med förvaringsmöjligheter finns ovan garaget.
Hus 3 - Separat poolhus med gjuten pool om ca 8 x 4 m och 1,6 m djup. Rymliga ytor för sittmöbler samt helt skjutdörrsparti mot trädäcken. Uppvärmning via solpaneler.
Hus 4 - Båthus med el och vinsch. Båttrailer finns.
Hus 5 - Förråd bakom poolhuset
Hus 6 - Förråd på hjul (byggbod) vid sandstranden.

Fastigheten är belägen som sista hus på en mindre väg och angränsar till en granne i söder, mot allmänning samt Mälaren, vilket skapar fin avskildhet. Området Vreta är ett trivsamt villaområde beläget i vackert jordbrukslandskap vid Mälaren, endast ca 20 min från centrala Uppsala. Det direkta närområdet erbjuder ett rikt friluftsliv, såsom fina promenadstråk, båtliv, bad och fiske samt långfärdsskridskor vintertid och mycket mer. I området finns Hammarskogs naturreservat med fina bär och svampskogar. För golfaren finns två golfbanor i närheten.

I närområdet finns förskolor och inom ca 14 km ligger närmaste grundskola och på ca 8 km avstånd finns Gottsunda Centrum med butiker och service. För mer information se under rubriken dokument och länkar nedan: Länk till Uppsala kommun och Gottsunda Centrum

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...