Danderyd - Berga, Falks Väg 32

Visning: Ring Monica Cederberg 070-395 20 75, för enskild visning!

Med privat läge i äldre villaområde är denna trivsamma familjevilla belägen.
1½-plans villa plus källare med en totalyta om ca 320 kvm. Rymliga sällskapsytor, 8 rok varav ca 4-5 sovrum, 4 duschrum och 5 wc samt 2 öppna spisar. Gillestuga, separat lägenhet med egen ingång, bastu samt dubbelgarage. Mycket bra placering av huset på tomten, asfalterad uppfart samt häck mot vägen som skapar insynsskydd!

När du vill "leva stadsliv" är Stockholm City nära med bil, tåg eller tunnelbana. För naturälskaren finns skog och sjöar alldeles i närheten. Här trivs man i en underbar mix mellan villa, natur och stad!

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Lars Fredegård

EXTRA KONTAKT

Lars Fredegård
Telefon: 073-511 82 80
Adress: Falks Väg 32, Danderyd - Berga
Fastighetsbeteckning: Danderyd Slängkälken 8
Energideklaration: 45 kWh/kvm. Energiklass C
Boarea: 192 kvm (Enl uppmätning, SS 21054:2009)
Biarea: 132 kvm
Tomtarea: 1555 kvm
Rum: 8 varav 4 - 5 sovrum
Pris: 12 700 000 kr eller högstbjudande

Rymlig familjevilla med trivsam och väldisponerad planlösning. Entréplan med sällskapsytor, kök, masterbedroom med bad och walk in closet. Övre plan med sov avdelning samt bad och källarvåning med gillestuga, bastu, pannrum, separat lägenhet samt dubbelgarage.

Entréplan:
Entré via altan i syd/väst till hall som har direktkontakt med sällskapsrum, kök, masterbedroom och trapp till övre plan och källaren. I hallen finns ett gäst-wc med fönster samt en liten garderob. Till vänster från hallen ligger den trevliga sällskapsdelen med vardagsrum, bibliotek och matrum. Vardagsrummet har två stora fönster med härligt ljusinsläpp och en fungerande öppen spis. Biblioteket har även det två fönster samt en platsbyggd bokhylla. Vidare till matrum med tvåfönster. Matrummet binder fint samman köket med sällskapsdelen. Rymligt kök med arbetsytor och inredning funktionellt längs med väggarna vilket skapar en fin social plats vid matbordet i mitten. Stort fönster i öster ovan diskhon. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spis och spisfläkt. Tvättstuga med fönster är belägen alldeles intill köket. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, mindre arbetsbänk samt förvaring. Både kök och tvättstugan har direktutgång via groventré till stor altan i öster.

Från hallen nås det ljusa masterbedroom med en suite bad, walk in closet samt utgång till balkong i söder. I sovrummet finns fönster i söder och väster. Walk in closet har fast garderobsinredning utan dörrar samt litet fönster. En suite badet har ett fönster samt är utrustat med separat wc, dubbla tvättställ i kommod och dusch.

Övre plan:
Trapp från entréhallen till övre plan och ljust allrum med fönstervägg och högt i tak. (Rummet används idag som sällskapsrum, kan också disponeras om till ytterligare sovrum). Två sovrum med fönster i väster respektive öster. Båda rummen har lucka till kattvinden med förvaringsutrymme och det ena sovrummet har dessutom ingång till lekrum/gästrum med fönster. På våningsplanet finns ett badrum med fönster och luckor till kattvind även här. Badkar, två separata tvättställ samt ett separat wc.

Källarplan:
Från entréhallen leder trappen ned till källarvåningen. Ena delen av källaren består av gillestuga, bastu och dusch, pannrum, arbetsrum/gästrum och en separat lägenhet med duschrum och trinettkök. I den andra delen finns ett dubbelgarage, verkstad samt förvaringsutrymmen. I gillestugan finns en fungerande öppen spis och fönster. Innanför detta rum ligger duschrummet med fönster, wc och bastu (två lavar och elaggregat). Intill finns ett arbetsrum med fönster och väggfast skrivbord. I dag används rummet som ett sovrum. Innanför finns pannrummet med två fönster, bergvärmepanna samt förvaringsutrymme.

OBS! Lekrummet på övre plan har snedtak med högsta takhöjd ca 1,75 cm. Rummets yta ca 13 kvm är inte medtagen i uppmätningen

Material, golvytor, tak mm:
Genomgående parkettgolv i alla rum samt i trappen. I våtrummen, entréhall samt kokvrån i källaren är det klinkergolv.
I garage och verkstad målat betonggolv.
De flesta innertak har målade skivor och några tak är klädda med träpanel.
Köksmaskiner i vitt. Diskmaskin från Miele (2013), kyl och frys Electrolux (2006), Spis Cylinda (2007) och spisfläkt Cylinda (äldre).
Tvättmaskin från Bosch (2016) och torktumlare från Miele (2002).
Bergvärmepumpen är en Nibe Fighter (2006)

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: 1 familjs friliggande
Taxeringskod: 220
Taxeringvärde: 6 860 000 kr
Pantbrev: 9 215 000kr
Planbestämmelser: Berga, Stadsplan, beslutad, Datum: 1961-09-27. Slängkälken Fastighetsplan, beslutad Datum: 1990-11-29
V/A: Kommunalt vatten och avlopp.
Servitut etc: Last, Avtalsservitut: Väg, 01-IM4-18/17
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-20/198
Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-25/124B
Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM4-29/29
Last & Förmån, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-43/2782
Inskrivning, Avtalsservitut ledning, 25/124
Inskrivning, Avkomsträtt, 43/2990
Tomt: Uppväxt trädgårdstomt, om ca 1 555 kvm, omgärdad av hög häck och vacker stor ek mot gatan som ger en fin inramning och insynsskydd. Välkomnande infart genom grindar till gårdsplan vid entrén och dubbelgaraget (infarten och rundkörning vid garaget är asfalterad).

Två fina gräsytor på entrésidan, med plats för både studsmattan och övrig lek samt delvis inhägnad del av tomten på baksidan (tidigare hundgård). Uteplatser i tre väderstreck med sol från morgon till kväll. Plommonträd och vacker Rodedendron. Vid garaget finns cykelparkering under skärmtak. En privat och trivsam plats att leva på!
Husform: 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår: 1944
Fönster: 3-glas, isolerglas
Fasad: Revetrad puts/träpanel
Utv plåtarbete: Målad plåt
Tak: Taktegel
Stomme: Trä
Bjälklag: Har ej kunnat fastställas
Grundläggning: Mellangjutet betonggolv okänd överbyggnad
Driftskostnad: 52 683 kr / år
Uppvärmning: Vattenburen bergvärme
Övrigt byggnad: Fastighetsavgiften tillkommer. Observera att driftkostnaderna är ägarnas faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Nuvarande ägare är en familj på två vuxna och tre-fem barn.

Längsgående balkong på entréplan i söder och direkt utgång från sovrummet.

Cykelparkering under skärmtak vid garget.
Förvaringsutrymmen finns under altanen vid köket båda altanerna.

Villan byggdes till 1989 av tidigare ägare. Årtal på senare renoveringar:
2006 - Ny grind och Datanätverk (ethernet)
2007 - Flaggstång
2013 - Renovering av balkonger, altaner samt entrétrapp.
2013 - Omläggning av taket
2018 - Ommålning av vita partier på fasaden exteriört, ej fönstermålning.

För mer information om byggnadssätt och skick se bilagt besiktningsprotokoll under rubriken dokument och länkar.

Fastigheten är belägen i ett lugnt äldre villaområde med nära gångavstånd till natur, kommunikationer och service. På ca 5 min gångavstånd ligger Mörby Centrum med all tänkbar service, bussar och Tunnelbanan, som tar ca 12 min in till Stureplan. I närområdet finns också en välsorterad livsmedelsbutik. Föredrar man Roslagsbanan är det även gångavstånd dit och på några minuter extra tar man sig till Danderyds Sjukhus med busslinjer i alla riktningar.
Området är omgivet av vacker natur med härliga skogsområden och två sjöar, Ekebysjön och Ösbysjön med bad. Till Djursholm med klippbad ca 2 km och Edsviken ca 2 km. På vintern fina möjligheter till långfärdsskridsko på sjöarna. Vidare i området finns ridhus, fotboll, hockey, simhall, curlinganläggning och flera golfbanor. I närområdet på gång-/cykelavstånd finns flera dagis och populära skolor. Bl. a. Mörbyskolan och Friberga skola samt Danderyds och Victor Rydbergs Gymnasium.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...