Kummelnäs, Näckrosvägen 21

Senaste bud: 15 400 000 kr

Vacker familjevilla med "herrgårdskänsla" i mysig skärgårdsmiljö nära stan! Villan är byggd 2019 på stor tomt (ca 2 800 kvm) i lugnt och lummigt äldre område med närhet till Sågsjön. Villan om ca 187 kvm är i ypperligt skick och är inredd med sobert färgval och påkostat materialval. Enastående sällskapsutrymmen med härlig rymd i entréplanets öppna planlösning. 4-5 sovrum, två badrum samt tvättstuga med groventré. Härligt och mycket rymligt trädäck mot trädgårdssidan som har sol i stort sett hela dagen samt direktaccess från kök och vardagsrum. Plats för flertalet sittgrupper och solstolar samt med ett nedsänkt exklusivt spabad under en pergola.

Den generösa och lummiga tomten består av en stor gräsyta, rymlig uppfart med plats för parkering och garage/carport. Hela tomten är fint omgärdad av buskar och träd, bl. a en fantastisk vacker ek invid uppfarten. Friggebod ca 9 kvm. Utebelysning runt om huset. Hela fastigheten ger en skön känsla av stilfullt boende på en rofylld grönskande plats, endast ca 20 min med bil från Slussen!

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Näckrosvägen 21, Kummelnäs
Fastighetsbeteckning: Nacka Kummelnäs 1:242
Energideklaration: 74 kWh/kvm. Energiklass C
Boarea: 187 kvm (taxeringsinformation)
Tomtarea: 2827 kvm
Rum: 7 varav 4 - 5 sovrum
Pris: 12 600 000 kr eller högstbjudande
Bud: 15 400 000 kr

Stilfull och modern familjevilla i äldre herrgårdsstil med stort trädäck om ca 100 kvm i fint sydvästläge! Huset är i 2-plan och består av en boyta på ca 187 kvm. Mycket trivsam och väldisponerad planlösning. Fint inramad trädgård med sol i stort sett hela dagen. Nära gångavstånd till Sågsjön med bastu samt bad. Förskola och skola samt härliga grönområden i närområdet.

Entréplan:
Mycket luftig och välkomnande hall med bra plats för möbel. Från hallen är det ingång till helkaklat duschrum med fönster mot entrésidan, två klädkammare, trapp upp till övre plan samt stor öppning in mot vardagsrummet. Hela entréplanet har en härlig takhöjd på ca 2,70 m.

Vidare till den stora sällskapsdelen, ca 60 kvm, som består av vardagsrum, matrum i burspråk samt kök i öppen planlösning. Hela det stora rummet har ett otroligt ljusinsläpp från fönster och altandörrar. Det vackra burspråket i söder har höga fönster och utsikt mot det stora trädäcket. Takhöjden är något sänkt i burspråket (2,53 m). Utgång till trädäcket genom vackra spröjsade altandörrar från vardagsrummet och köket. Fullt utrustat HTH-kök med stilren köksö i centrum. Gott om förvaring och arbetsytor. Litet fönster ovan diskho släpper in ett fint ljus. Med ingång via pardörrar i glas nås ytterligare ett sällskapsrum som idag används som tv-rum (kan ex. nyttjas som sov-/gästrum). Innanför köket finns klädvård med groventré ut till uppfarten.

Övre plan:
Det stora ljusa allrummet på det övre planet nås via trätrapp från hallen. Allrummet har en fönstervägg och altandörr ut mot en stor balkong mot trädgårdssidan. Fyra sovrum, två på vardera sidan om allrummet och alla med två fönster vardera, vilket skapar fint ljusinsläpp.
Masterbedroom har walk in closet med fönster. Sovrum 2, 3 och 4 har garderober. Stilfullt helkaklat badrum med duschplats, badkar, dubbla handfat i kommod samt wc.

Material, maskiner, utrustning:
Hela huset byggdes med totalentreprenad av Myresjöhus och stod klart 2019. Husmodell: Kungshamn, delvis omritat.
Frånluftvärmepump från Nibe F750, finns i tvättstugan
Genomgående vattenburen golvvärme på entréplan samt i badrummet på övre plan. Vattenburen värme med radiatorer i alla rum på övre plan.
Genomgående parkettgolv (Animoso plank, Live pure) förutom hall, badrum och tvättstuga som har klinkergolv.
Köket är ett HTH Kök och fullt utrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn, micro, kyl och frys i fullhöjd samt en mindre vinkyl. Alla vitvaror från Siemens förutom vinkylen som är av märket Norcool.
Tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan även dessa av märket Siemens.
Takhöjd på entréplan ca 2,70 (förutom burspråket som är ca 2,53 m). Övre plan har en innertakhöjd på ca 2,49 m.
Båda badrummen är helkaklade och har vägghängda wc-stolar samt handfat i kommoder. Stor takdusch i badrummet.
Spröjsade fönster och altandörrar från Elite fönster.

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: 1 familjs friliggande
Taxeringskod: 220
Taxeringvärde: 7 611 000 kr
Pantbrev: 6 500 000kr
Planbestämmelser: Detaljplan Byggnadsplan
V/A: Kommunalt vatten och avlopp året runt. Egen brunn för bevattning
Servitut etc: Gemensamhetsanläggning: Nacka Kummelnäs GA:1 ändamål: Vägar, Samfällighet: Nacka Kummelnäs S:1, Samfällighet: Nacka Kummelnäs S:2, Samfällighet: Nacka Kummelnäs S:4, Samfällighet: Nacka Kummelnäs S:5, Samfällighet: Nacka Skarpnäs S:2
Tomt: Härligt lummig tomt med generös yta om ca 2 800 kvm och med ett mycket privat och insynsskyddat läge! Tomten har en fin harmoni av natur bestående av mindre skogsparti mot två grannar och stor gräsyta samt uteplats och anlagda gångar och rabatter invid huset. Tomten erbjuder gott om plats för både aktivitet, planteringar/fruktträd, gästhus och ev. pool. Måste också nämnas den stora vackra gamla eken med sin siluett invid uppfarten!
På uppfarten finns plats för minst 4-5 större bilar.
Husform: 2-plansvilla
Byggnadsår: 2019
Fönster: 3-glas, isolerglas
Fasad: Liggande träpanel
Utv plåtarbete: Målad plåt
Tak: Betongpannor
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Betongplatta
Driftskostnad: 47 380 kr / år
Uppvärmning: Vattenburen, frånluftvärmepump
Övrigt byggnad: Utöver ovan driftkostnader tillkommer kostnad för ev. underhåll och bredband.
OBS! I elkostnaden ingår förbrukning för laddning av två elbilar samt förbrukning för spabadet ute under hela året.
Kostnaden för vatten/avlopp, 3 000 kr/år, är uppskattad då det kommunala v/a har tagits i bruk i år under augustimånad. Driftkostnaderna är ägarnas faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Nuvarande ägare är en familj på två vuxna och två barn.

Fastigheten är befriad från fastighetsavgiften under de första 15 åren, fram till 2034.

Renoveringar/ombyggnation som nuvarande ägare låtit utföra:
2021 - Kommunalt vatten och avlopp kopplades på och drogs in i huset under augusti.
2021 - Uppfarten iordningställdes
2021 - Friggebod, förråd
2020 - Trädäcket och Pergolan byggdes.
2020 - Spabadet, Hydropool self-cleaning 770, installerades. Badet är ett sk. självrenande spa anpassat för nordiskt klimat med frysskydd och har plats för ca 7 personer. Vattenvolym ca 1600 l, 57 massagemunstycken och 6 st ledlampor.

Larm finns installerat samt fiber är indragen i huset.
Förberett i betongplattan för braskamin i vardagsrummet
Laddstation för elbil finns installerat vid uppfarten.
Vattenutkast på utsidan av huset. Den gamla brunnen finns kvar för bevattning.

Detaljplanen tillåter komplementbyggnader på totalt 60 kvm varav den största tillåtna byggyta för en byggnad är 35 kvm.
Övriga byggnader: Förråd, friggebod ca 9 kvm vid uppfarten.

Kummelnäs är ett äldre mycket barnvänligt villområde i härlig skärgårdsmiljö med direkt närhet till vackra naturområden som erbjuder fina promenadstråk, badplatser och mycket mer, både för vuxna och barn. Vid Sågsjön finns klippbad, en badplats med bryggor samt en bastu, endast några minuters promenad från huset

Från hållplats Rotkärret (ca 7 minuters promenad) går direktbussar till Slussen. Det går även att båtpendla från Risets Brygga, där båtarna går året runt in till Nacka Strand, Slussen och Strömkajen.

På cykelavstånd finns skola, F-åk 6 och inom några km finns flera skolor, F-åk 9, samt butiker och övrig service. I Nacka finns flera fina naturområden, bl. a Velamsund, Nyckelviken och Nackareservatet. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna. För mer information se under dokument och länkar: Nacka kommuns hemsida, www.nacka.se

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...