Östermalm, Riddargatan 43

Visning: Söndag 19/9 kl. 12:45 - 13:30.

Med attraktivt läge nära Strandvägen och Djurgården ligger denna vackra och välhållna våning med öppen spis och stor balkong. Våningen erbjuder spatiösa sällskapsytor med en generös takhöjd om c:a 3,55 meter, vackra tidstypiska detaljer och golv i bl.a. fiskbens- och stjärnparkett. Fem möjliga sovrum i nuvarande planlösning. Vacker byggnad uppförd 1896 med representativ entré och hiss.

Lars Fredegård

FASTIGHETSMÄKLARE

Lars Fredegård
Telefon: 073-511 82 80
Eric Rosenberg

EXTRA KONTAKT

Eric Rosenberg
Telefon: 0722-04 11 11
Adress: Riddargatan 43, Östermalm
Lägenhets nr: 00102
Energideklaration: kWh/kvm. Energiklass E
Våning: 1,5 av 5
Hiss: Ja
Boarea: 218 kvm (enl. uppmätning (SS21054:2020))
Rum: 7
Andelstal: 8,97 %
Avgift: 9 294 kr / mån inkl. värme, VA. Erlägges kvartalsvis.
Pris: 27 500 000 kr eller högstbjudande

Stor hall med robust säkerhetsdörr och gäst-wc.

Generös sällskapsdel med öppen spis och vackra tidstypiska detaljer såsom stuckatur, vägglister, paneler och dörröverstycken. Sällskapsdelen utgörs av två sällskapsrum i fil mot Riddargatan och en stor matsal. Rummen har nyslipade och nylackade golv i fiskbens- och stjärnparkett och kan separeras med vackra pardörrar och skjutdörrar med speglar.

Rymligt kök med plats för stort matbord. Köket erbjuder gott om förvaring och arbetsytor på bänkskiva i bl.a. granit. Maskinparken är huvudsakligen från Siemens och utgörs av spishäll, ugn, mikro, diskmaskin och kyl/frys. Separat tvättstuga med fönster och tvättmaskin från Husqvarna. Mellan köket och matsalen finns en passage med ett tidstypiskt serveringsskåp, duschrum och wc. Köksentré.

Fyra bra sovrum (fem möjliga i nuvarande planlösning), varav ett med utgång till stor balkong mot gården. Intill ett av sovrummen ligger ett nyrenoverat badrum, i mörk marmor, som är utrustat med elburen golvvärme, badkar, kommod med handfat och wc. I anslutning till hallen finns två rum i fil mot Riddargatan med egen wc och trinett vilket kan användas som t.ex. hemmakontor.

Våningen är målad genomgående i grå nyanser (med färg från Farrow & Ball) där stuckaturernas färg matchar dörrar, fönsterkarmar och dörröverstycken.

Namn: Brf Kasernen nr 16

Beskrivning: Brf Kasernen nr 16 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1978. Byggnaden innehåller 23 lägenheter. Föreningen äger marken. Byggnaden uppfördes 1896 och ritades av arktiekt Carl Malmström. Mycket representativ entré med hiss.

Föreningen beviljar enbart medlemskap för permanent boende.

Den tekniska och ekonomiska förvaltningen handhas av SBC. Avgiften erlägges kvartalsvis i förskott. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt över en innergård, tvättstuga och ett barnvagsrum. Kabel-TV och bredband via Tele2.

Upprustning av fastigheten:
2020: Omläggning tak.
2017: Byte av horisontella stammar i källaren samt renovering av fasad och balkonger mot gatan.
2009: Byte av fjärrvärmeanläggning.
2008: Byte av elstigare på plan 2.
2007: Nya stuprör monterades mot gatsidan.
2007: Trapphusbelysning i samtliga trapphus förbättrades med automatbelysning.
2007: Montering av armaturer på entréns fasad.
1992: Byte av V/A-stammar i kök och badrum.

För mer information, se föreningens årsredovisning

Husform: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1896
Uppvärmning: Fjärrvärme

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...