Mälarhöjden, Båtsmansklevet 5

Senaste bud: 16 500 000 kr

Visning: Vänligen kontakta ansvarig mäklare!

"Nu säljer jag mitt drömställe till någon annan livsnjutare"
Mycket trivsam familjevilla med sjöutsikt från alla tre våningsplan på en av de bästa tomterna i Mälarhöjden. Högt men ändå skyddat läge med naturen som granne åt ena hållet och panorama över Mälaren åt det andra. Ovanligt tyst för att vara så nära stan. Hela huset har precis genomgått en omfattande renovering, inklusive golvslipning, stambyte samt nya kök och badrum. Entréplan erbjuder en 60 kvm öppen planlösning mellan kök och vardagsrum för social samvaro, både ute och inne. På övre plan finns tre sovrum, stort allrum med enastående utsikt in mot city samt stort badrum. Sutterängvåningen inrymmer en lägenhet komplett med allrum/sovrum och kök samt separat ingång. På våningsplanet finns också tvättstuga, bastu och garage. Huset har tre eldstäder. Stor altan på husets sydvästra sida med sol från morgon till kväll, och ytterligare mysiga uteplatser i den lummiga trädgården. Plats för 5-7 bilar på tomten. Bergvärme. Ytterligare byggrätt finns på tomten. Servitut på båtplats finns 200 m från fastigheten.

Mälarhöjden är en charmig stadsdel vid Mälaren med närhet till såväl Stockholms innerstad som till fina grönområden. Nära gångavstånd till Fridhems brygga där man kan ta båten till Stadshuset och Drottningholm sommartid samt gångavstånd till Mälarhöjdens T-bana. Fina sandstränder i Mälarhöjdsbadet och Sätrastrandsbadet och mycket populära klippbad à la västkusten i Örnsberg och Vinterviken. På endast 200 m från fastigheten finns naturreservat med fina strövområden. Bör också nämnas trevliga kafé Lyran och klubbensborg.

Lite kuriosa; Det ursprungliga huset byggdes till Stockholmsutställningen 1930 och efter utställningen flyttade huset till Båtsmansklevet. 1968 byggdes huset till samt moderniserades och vissa av originaldetaljerna från ursprunget finns kvar.

En fastighet med en speciell atmosfär som har plats för stora sällskap och gemenskap både inne och ute i den lummiga och inbjudande trädgården!

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Båtsmansklevet 5, Mälarhöjden
Fastighetsbeteckning: Stockholm Konterfejaren 1
Energideklaration: 89 kWh/kvm. Energiklass E
Boarea: 218 kvm (Faktisk uppmätningSS21054:2009)
Biarea: 21 kvm
Tomtarea: 789 kvm
Rum: 7 varav 4 - 5 sovrum
Pris: 16 200 000 kr eller högstbjudande
Bud: 16 500 000 kr

Huset ligger väldigt vackert med utsikt över Mälaren åt två håll och gränsar till en lummig allmänning vilket gör att det fina söderläget är helt insynsskyddat. Huvudentré till huset är på husets baksida med access från två håll på tomten. Ytterligare ingång via garaget samt via den separata lägenheten på sutterängplanet.

Entréplanet består till stor del av det inbjudande sällskapsrummet på ca 60 kvm, med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Sju stora fönster i två väderstreck samt en skjutvägg i glas i söder släpper in ett härligt ljus och erbjuder både enastående sjöutsikt samt fin kontakt med trädgården och uteplatsen i söder. I vardagsrummet finns också en braskamin. Fullt utrustat kök med vita snickerier, arbetsbänkar i massiv ek integrerad kyl, frys och diskmaskin, spishäll och fläkt, varmluftsugn samt micro. Två diskhoar båda vid fönster mot trädgårdssidan. Gott om arbetsytor, bla en stor flyttbar köksö med förvaring. I anslutning till köket ligger hallen som har kvar sina funkissnickerier. I hallen finns även en gästtoalett med fönster åt baksidan. Den målade originaltrappen leder upp till övre plan.

Övre plan består av ett allrum, tre sovrum och ett badrum. Allrummet har en trevlig L form vilket skapar två rum i rummet. Allrummet har precis som vardagsrummet en fönster vägg som släpper in härligt ljus och har en enastående sjöutsikt över Mälaren. I rummet finns en härlig braskamin. Sovrum 1 har ett stort fönster i söder och utsikt över trädgården samt en garderobsvägg. Sovrum 2, Masterbedroom, har ett stort fönster mot gatan med en strålande sjöutsikt, även här en garderobsvägg. Sovrum 3 är något mindre och har ett stort fönster med panoramautsikt över vattnet in mot Stockholm, även här garderob. Stort helkaklat badrum med fönster mot badsidan och trädgården, helt insynsskyddat. Duschplats, badkar, handfat i kommod samt en wc-stol. I den lilla hallen finns förvaring a la funkis, med ett tvättnedkast, som även har access från entréplanet för tvätt till tvättstugan.

Vidare från hallen leder trapp ner till sutterängplanet. Detta plan består av ett större sovrum/allrum med stort fönster och separat ingång från trädgården, i rummet finns också en braskamin. Vidare finns ett hobby-/arbetsrum som ligger i direkt anslutning till allrummet samt har ingång från garaget. Vid dessa rum finns ett rymligt och fullt utrustat kök med matplats och fint ljusinsläpp från två fönster. Köket är fullt utrustat med diskho, kyl/frys, spishäll, varmluftsugn och diskmaskin. Utanför köket finns ett wc. Vidare på våningsplanet finns en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och tvättho, plats för ytterligare förvaringsskåp och bänk finns. Intill tvättstugan finns pannrummet med bergvärmepumpen, en varmvattenberedare och en ackumulatortank. Vidare finns bastu med tre lavar och elaggregat samt ett duschrum i direkt anslutning. Bostadsdelen av sutterängplanet kan mycket väl hyras ut, användas till den egna verksamheten eller bostad för tonårsbarn mm. I direkt anslutning till och med ingång från huset ligger dubbelgaraget och en snickarbod med snickarbänk.


Material, maskiner, utrustning:
Genomgående trägolv i samtliga sovrum och sällskapsrum. Laminatgolv i hobbyrummet. Plastmatta på golv i bastun.
Klinkergolv med golvvärme i alla våtrum och i entréhallen. Golven i pannrummet och garaget är målade. Golvet i snickarboden är omålad betong.
Köket på entréplanet är utrustat med två diskhoar, integrerad kyl och frys i fullhöjd och diskmaskin med comfortlift, spishäll, spisfläkt, varmluftsugn samt micro.
Tre fungerande eldstäder, en braskamin på vardera våningsplanet i sällskapsrummen.
Genomgående ljusa färgval både interiört som exteriört
Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare samt tvättho.
Pannrum med bergvärmepump, varmvattenberedare och ackumulatortank.
Bastun har tre bastulavar och elaggregat.

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: 1 familjs friliggande
Taxeringskod: 220
Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning Vattenskyddsområde
V/A: Kommunalt vatten och avlopp
Servitut etc: Förmån: Avtalsservitut: Båtplats, 01-IM2-37/702.1
Tomt: Stor tomt med underbart vackert läge och gräns till lummig allmänning, som skapar en grön och fin omgivning samt insynsskydd. Huset har ett bra läge mitt på tomten. Entrén från gatan leder upp till det härliga trädäcket och uteplatsen med direktaccess från entréplanets sällskapsdel och i den lilla dammen vid altanen simmar också några vackra Salamanders. I denna mysiga och skyddade del av tomten finns möjlighet att skapa ytterligare uteplatser samt planteringar

På den andra kortsidan och del av entrésidan består av en gräsyta, här finns även ett äppelträd samt en Tujahäck. Resterande del av entrésidan består av stenlagd och asfalterad yta. Här finns tre parkeringsplatser förutom de två vid garaget, ytterligare en parkering i hörnet på tomten vid grannens uppfart.

Precis som inne i huset erbjuder tomten flera rum och platser för gemenskap!
Husform: 2-plansvilla plus sutterrängplan
Byggnadsår: 1930
Fönster: 2-glas/3-glas isoler
Fasad: Trä
Utv plåtarbete: Målad plåt
Tak: Papp
Stomme: Betong/trä
Bjälklag: Betong/trä
Grundläggning: Grundsula
Driftskostnad: 42 290 kr / år
Uppvärmning: Bergvärme samt eldstäder
Övrigt byggnad: Utöver ovan driftkostnader tillkommer kostnad för fastighetsavgift 8 524 kr samt kostnader för ev. underhåll.

Renoveringar/ombyggnation som nuvarande ägare låtit utföra:
2021 har huset genomgått en omfattande renovering
- Nya V/A stammar (även avloppsrören utanför huset är delvis utbytta)
- Nydragen el, inklusive central och 2 st jordfelsbrytare
- Alla fönster omkittade och ommålade samt en ny altandörr i sutterängplanet.
- Nytt kök med nya maskiner förutom ugnen (varmluft, nästan oanvänd)
- Nytt helkaklat badrum med badkar och duschplats samt helkaklad duschplats vid bastun. Klinkergolv och nytt porslin i wc på entréplan och sutterängplan.
- Bredspacklade och ommålade ytskikt i alla rum, tak, väggar samt ommålning av alla snickerier.
- Nylagda furugolv samt nyslipade äldre golv och alla klinkergolv med golvvärme är också nylagda.
- Ny träfasad (all lockläkt bytt samt större delen av fasadbrädorna är utbytta). Hela fasaden målades om.
- Nya hängrännor och stuprör i målad plåt.
- Ny altan träaltan med insynskyddande staket.
- Ny stenlagd och asfalterad parkering vid garaget.
- Nya gräsmattor (utrullade).
- Ny flaggstång (glasfiber)
- Nytt fönster i köket på sutterängplanet åt gatan. Övriga fönster mot gatan är av fönster glasblock (äldre)
2012 - Ny papp på yttertaket
2009 - Borrades för bergvärme, ett hål ca 210 m, och Bergvärmepump installerades
Fönster i varierande årtal, några originalfönster och troligen 1968. I allrummet på övre plan isolerkassett i allrummet från 1984 samt 2010.

För den som gillar promenader är det 200 meter till Sätraskogens naturreservat. Här går du i Bellmans fotspår utmed Mälarens stränder. Från Bellmanskällan förbi Bellmansgrottorna till sandstranden i Mälarhöjdsbadet eller Sätrastrandsbadet.

Seglarskolan som ligger nere vid Fridhems Ångbåtsbrygga är mycket populär för barnen. På fjärden utanför sker varje onsdag Sveriges största regelbundna kappsegling. Från stränderna runt i kring kommer ofta ca 50 båtar till detta race. Toppen är 73 deltagare. Ridskolan är nära i Sätra. Bredvid Discogolf-banan. Man cyklar dit på ca 10 minuter om du inte stannar på naturgymmet på vägen... Det är också nära till en 4 H-gård, café Lyran och café Uddvillan... In mot stan har du Mälarhöjdens kanotpaddelklubb, Vintervikens trädgårdar och restaurang.
Det finns en fantastisk Montessoriskola på berget samt Mälarhöjdsskolan i närområdet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...