Utsund - Herräng, Utsundsvägen 22

Visning: Söndag 2/10 kl. 15:00 - 16:00. Obligatorisk föranmälan! Maila [email protected]

Fin 20-tals villa om ca 112 kvm i ypperligt skick och med ett mycket privat och naturnära läge! Fastigheten är belägen i trivsamt fritidsområdet med blandad bebyggelse och i direkt närhet till yttersta havsbandet. Villan har det senaste året genomgått en omfattande renovering till ett modernt permanentboende i toppskick, bl a omdisponering av planlösning, nya fönster och dörrar, ny värmekälla och radiatorer, ny el, ny braskamin mm. Förutom det trivsamma huset finns ett stort trädäck ca 120 kvm i sydväst läge med en uppvärmd betongpool (3 x 7 m) i centrum. Den stora tomten har även den genomgått en omfattande "makeover" med bl. a nya gräsytor. I övrigt finns en isolerad förrådsbyggnad med gjutet golv om ca 35 kvm, och som idag används som förråd och bastu, kan med fördel omdisponeras till rymlig gäststuga. Stor grusad infart med plats för flertalet bilar. Egen borrad brunn och trekammarbrunn med infiltration. Fiber finns draget i vägen till tomtgräns.

I närområdet finns fotbollsplan och i Utsundssjön finns gemensam badplats med sandstrand och brygga samt en liten båtbrygga. I Häverö Prästängs naturreservat ca 4,5 km bort finns underbar natur och promenadvägar samt fina badklippor ut mot Ålandshav! Endast ca 5 km från fastigheten ligger Herrängs marina, som förutom båthamnen har en populär krog och i närheten finns även Uddhamns badplats. Till närmaste centralort Hallstavik är det ca 1 mil där finns all tänkbar service samt buss mot bl a Stockholm, Uppsala och Norrtälje.

Ett åretruntboende i toppskick med ett privat och naturnära läge i norra skärgården - Välkommen till Villa Herräng!

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Utsundsvägen 22, Utsund - Herräng
Fastighetsbeteckning: Norrtälje Utsund 2:21
Energideklaration: kWh/kvm. Energiklass -
Boarea: 112 kvm (taxeringsinformation)
Tomtarea: 2480 kvm
Rum: 5 varav 4 sovrum
Pris: 2 950 000 kr eller högstbjudande

Huvudbyggnadens ca 112 kvm är fördelat på entréplan med vardagsrum, kök och matrum i öppen planlösning, hall, duschrum samt ett sovrum. Övre plan har tre sovrum, trapphall och en liten garderob. Till huset finns även en äldre liten källare med ingång från utsidan.

Entréplan:
Välkomnande entréveranda under tak leder in till en möblerbar hall med fönster. Med ingång från hallen finns ett sovrum med fönster mot trädgården och ett mycket stilfullt helkaklat duschrum med fönster. Vidare från hallen nås vardagsrummet samt matrum och kök i öppen planlösning och med utsikt mot pooldäcket. Vardagsrummet har ett fönster som vetter mot öster samt en braskamin. I matrum finns ett fönster mot öster och i köksdelen ett fönster mot väster ovan diskbänken samt en hel längsgående fönstervägg mot sydväst, vilket skapar ett härligt ljusinsläpp samt vacker utsikt mot trädgård och pool. Matrumsdelen har gott om plats för det stora sällskapet och önskar man går det att duka långbord in mot vardagsrummet. Rymligt och funktionellt arbetskök med gott om arbetsytor och förvaring, bl a med en stor köksö i centrum även den med förvaring. Köket är fullt utrustat med helt nya maskiner. Från matrummet nås det stora pooldäcket via ett skjutbart glasparti.

Övre plan:
Via den nymålade original trappen från den hallen nås övre planets trapphall med fönster mot entrésidan samt en mindre garderob. Från hallen är det ingång till de tre sovrummen på våningsplanet. Direkt till höger finns ett sovrum med två fönster samt en frilagd murstock. Vägg i vägg finns ytterligare ett sovrum i samma storlek och intill detta ett något mindre sovrum.

Källare:
Med ingång från trädgården nås den äldre källaren där teknikrummet finns samt plats för förvaring.

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: Fritidshus
Taxeringskod: 220
Planbestämmelser: Utomplanbestämmelser
V/A: Enskilt VA, bestående av egen borrad brunn samt trekammar brunn med infiltration för avlopp.
Servitut etc: Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Bredsund GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Utsund GA:3 ändamål: Vägar
Tomt: Härlig stor tomt med generös yta om ca 2 480 kvm och med ett mycket privat och insynsskyddat läge! Tomten har en fin mix av natur bestående av mindre skogsparti (som gränsar till större skog), stora gräsytor samt ett härligt poolområde vilket skapar en fin harmoni. Det trivsamma Pooldäcket består av ett stort träddäck ca 120 kvm med en pergola i sydväst läge med poolen som central punkt och ligger i direkt anslutning till huvudbyggnaden. Vid förrådsbyggnaden (hus 2) finns en mindre träaltan i västerläge.

Grusad infart och parkering vid hus 2 med plats för minst 5-6 bilar. Tomten erbjuder gott om plats för både aktivitet, planteringar/fruktträd samt ytterligare gästhus/Attefallshus mm. Måste också nämnas den vackra gamla stenmuren som löper efter tomtgränsen bakom förrådsbyggnaden.
Utebelysning finns vid infarten, husen samt pooldäcket. Flaggstång i glasfiber. Tomten gränsar endast till två större fastigheter utan synliga byggnader från fastigheten.
Husform: 1½-plansvilla
Byggnadsår: 1924
Fönster: 3-glas, isolerglas
Fasad: Trä
Utv plåtarbete: Målad plåt
Tak: Tegel
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Torpargrund/källare
Driftskostnad: 34 202 kr / år
Uppvärmning: Vattenburen med luftvattenpump
Övrigt byggnad: Tillkommer kostnad för renhållning, sotning, fastighetsskatt, underhållskostnader, kostnader för pooldrift och underhåll samt ev. bredband. Observera att en del av driftkostnaderna är ägarens faktiska kostnader och en del uppskattade kostnader. Fastigheten har renoverats senaste året och säljaren har endast använt huset sparsamt som fritidsboende under denna period. Driftkostnaderna varierar givetvis beroende på familjestorlek, förbrukning och vilka abonnemangsavtal man har tecknat.

Villa Herräng är uppförd 1924 och byggdes till 1974 (kök och matrumsdelen).
En omfattande renovering och viss ombyggnad har genomförts av nuvarande ägare under 2021-2022, se information nedan:

- Rivning av all befintlig inredning, fönster, all el, samtliga rör samt inspektion av yttertaket.
- Omdisponering av planlösningen på båda våningsplanen
- Utvändig målning av fasad på huvudbyggnad och förrådsbyggnaden
- Alla invända ytskikt ommålade i sobert färgval samt nya taklister, socklar och foder
- Nya 3-glas fönster, foder och fönsterbleck
- Ny dagvattenledning från huvudbyggnaden
- Nytt värmesystem inkl. nya ledningar och radiatorer. Nibe luftvärmepump (utedel och innedel).
- Nytt helkaklat duschrum med golvvärme
- Ny el i hela huset. Två centraler med jordfelsbrytare, en i källaren och en i trappen. (Kan styras via mobilapp).
- Nya ledningar/rör för vatten och avloppet i huvudbyggnaden
- Samtliga rum på entréplanet har nya innertak i gips.
- Nytt bjälklag och isolering samt golvspån i vardagsrum
- Nytt kök och köksmaskiner
- Nyrenoverad skorstenskanal och ny braskamin i vardagsrummet
- Betongpoolen renoverad. Tvättad, slipad samt nymålad med epoxi färg för betongpooler.
- Nytt Luftvärmepumpsystem till poolen, sandfilter, ledningar samt cirkulationspump.
Ny belysning och pooltäckning.
- Ny utebelysning runt huset, uppfart och pooldäck.
- Större markarbete har utförts på tomten. Nysådda gräsmattor, nytt grus lagt på uppfart och parkering.
- Vattenprov tagits på den egna brunnen, tjänligt (vattenprov finns).
- Ny pergola, del av trädäcket runt poolen.
- Ny antenn och parabol

Material ytskikt/maskiner mm:

- Golvytskikt är genomgående Ek Rustik i tiljor. Slipbart, 15 mm tjock (Slipyta ca 5 mm) i alla rum förutom i hall och duschrum där det är klinkergolv.
- Köket är från Ikea, Bobyn, bänkskivor i oljad ek, ljust kakel ovan arbetsbänkar samt stor köksö med förvaringslådor.
- Fullt utrustat kök. Spishäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn och micro, alla dessa maskiner från Bridge zone boost (Ikea). Kyl och frys side by side i fullhöjd från LG med vattenanslutning och ismaskin. Diskmaskin till vänster om diskon, också från Ikea.
- Helkaklad duschrum med klinkergolv med el-värme samt ett fönster. Duschhörn med glasdörrar samt tak- och handdusch, dubbla handfat i kommod, tvättmaskin och torktumlare från LG samt ett högskåp.
- Braskamin med glaslucka från Aduro 22. Murstock med 6 st rökkanaler, varav en åtgärdad.
- Betongpool ca 3 x 7 meter, 130 cm djup, badstege och säkerhetsskydd från Planet pool.
- I teknikrummet står innedelen för varmluftpumpen Nibe VVM 225 och sandfilter samt cirkulationspumpen för poolen. Utanför teknikrummet står utedelen för varmluftpumparna, både för värmesystemet i huset (Nibe F2040) samt för poolen (Lyfco).
- Ny Parabol och två nya terrassmarkiser ovan fönster och altan dörr (kök/matrum)
- Ny stor gasolgrill och Infravärme i pergolan (ingår)
- Fiber finns draget ute i vägen och fram till tomtgränsen (IP-Only)
Övriga byggnader: Hus 2 ca 35 kvm, uppförd 1974 - Isolerad förrådsbyggnad med gjuten platta, fördelat på ett förråd, bastu och möjlig relax. Denna byggnad kan med fördel disponeras om till en fin gäststuga. (El och v/a från 1974. Ny v/a förberett fram till husgrunden. Nya ljusrör i förrådsdelen 2021).

Hus 3 - Vedförråd bakom förrådsbyggnaden.

I närområdet finns fotbollsplan och i Utsundssjön finns badplats med sandstrand. I Häverö Prästängs naturreservat ca 4,5 km bort finns underbar natur och promenadvägar samt härliga badklippor ut mot Ålandshav! Endast ca 5 km från fastigheten ligger Herrängs marina, som förutom båthamnen har en populär krog och i närheten finns även Uddhamns badplats. I området finns en närbutik samt gårdsbutik mm under sommaren.

På Herrängsvägen (ca 4 km) finns busshållsplats för SL buss till Hallstavik som är den närmaste centralorten ca 1 mil bort. I Hallstavik finns all tänkbar service samt buss mot bl a Stockholm, Uppsala och Norrtälje.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...