Vikingshill, Linneavägen 25

Visning: Söndag 17/10. Bokade visningar! Maila [email protected]

Endast ca 30 min från Slussen ligger denna skärgårdsfastighet med ett ypperligt läge - Högt, fritt och privat och med enastående sjöutsikt i vackra och populära Vikingshill! Den stora tomten är belägen som sista fastighet mot vattnet på återvändsväg och gränsar till stor allmänning i väster och mot sjösidan. Läget bidrar stort till avskildhet och en känsla av sjötomt! På fastigheten finns tre bostadshus varav en huvudbyggnad, om ca 190 kvm från 1998, belägen på högsta punkt och med strålande och vidsträckt utsikt ut över fjärden med dess båtliv, bl a passerar skärgårdsbåtar, färjor och kryssningsfartyg. Två gästhus är placerade ner mot vattnet, även dom högt belägna och båda med sjöutsikt! Tre förrådsbyggnader om totalt ca 50 kvm samt ett växthus. Uppfart med plats för ca 4-5 bilar.

Detaljplanen för området har vunnit laga kraft, vilket innebär bl a. att fastigheten kommer att anslutas till kommunalt vatten och avlopp framöver. Båtplats genom Sommarbo båtklubb på ca 5 min promenad från fastigheten.

Det direkta närområdet erbjuder fina promenadstråk, badplatser och mycket mer, både för vuxna och barn. Denna del av Vikingshill är ytterst populär, här känner ni ett lantligt lugn samtidigt som stan ligger på bekvämt pendlingsavstånd. Från hållplats Snödroppsvägen (ca 700 meters promenad) går direktbussar till Slussen. Det går även att båtpendla från Risets Brygga där båtarna, året runt, tar er in till Nacka Strand, Slussen och Strömkajen.

Ett magnifikt åretruntboende nära stan - både land- och sjövägen!

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Linneavägen 25, Vikingshill
Fastighetsbeteckning: Nacka Velamsund 1:248
Energideklaration: 377 kWh/kvm. Energiklass G
Boarea: 190 kvm (taxeringsinformation)
Tomtarea: 3011 kvm
Rum: 5 varav 3 - 4 sovrum
Pris: 17 400 000 kr eller högstbjudande

Entréplan:
Välkomnande hall med underbar vy mot vattnet direkt när du stiger in! Plats för möbel och klädavhängning. Från hallen är det ingång till ett duschrum med fönster mot entrésidan samt till ett sovrum. I hallen finns även en klädkammare och trapp upp till övre plan. Den inre delen av hallen har ett stort fönsterparti mot sjösidan med härligt ljusinsläpp samt öppen planlösning med kök och matrum.

Vidare till höger till det stora köket och matrummet även det med fönstervägg och med enastående utsikt över natur och vatten! Fullt utrustat kök med snickerier i massiv ek och med en stor köksö med spishäll och härlig utsikt! Gott om förvaring och arbetsbänkar. I köket finns även en öppen spis. Liten nivåskillnad till den trivsamma matrumsdelen som är i öppen planlösning med köket och även den givetvis med strålande sjöutsikt. Matrummet har direktaccess ut till det nybyggda trädäcket. Med ingång från hallen och köket finns ett sovrum som har fönster i söder och öster samt en öppen spis. Vidare till vänster från hallen ligger vardagsrummet som har ett burspråk, även det mot sjösidan, en öppen spis samt altandörr ut till altan i väster läge. Innanför vardagsrummet ligger en rymlig tvättstuga, groventrén samt teknikrummet.

Övre plan:
Via trappen i hallen nås den övre hallen som har ingång till övriga rum på våningsplanet. Ett stort masterbedroom (ca 27 kvm) med takkupa mot vattnet och utgång till taket ovan matrummet med fantastisk sjöutsikt (möjlighet att skapa en balkong) samt ett fönster i öster. I rummet finns tillgång till en separat wc samt två klädkammare. Övre hall har också den en stor takkupa. Rummet kan med fördel användas som tv-rum eller arbetsrum. Två mindre rum intill varandra med ingång från övre hall. Sovrum 2 med takkupa används idag som arbetsrum men fungerar även som ett sovrum. Sovrum 3 har fönster i väster. Stort badrum med plats för relax och har fönster i tre väderstreck samt utgång till balkong i västerläge. Bubbelbadkar i burspråk och en rundad duschplats, båda med utsikt mot vattnet. Utanför badrummet finns en separat wc samt en klädkammare.

Stort trädäck med enastående utsikt över natur och vatten! Bra med plats för sittgrupp, solstolar, matgrupp samt grillen! Nytt nedsänkt Spabad, Fjorden från Svenska Pro.

Material, maskiner, utrustning:
Hela huset uppfördes 1996 -1998 (det gamla huset revs och endast murstockarna bevarades)
Genomgående vattenburen golvvärme i hela huset med elpanna, som finns i teknikrummet. Övriga byggnader är eluppvärmda.
Plankgolv av ek i vardagsrum och arbetsrum övre plan.
I övriga rum genomgående plankgolv av furu samt klinkergolv i alla våtrum.
Köket har inredning av franska snickerier i massiv ek och bänkskivor i laminat. Köket är fullt utrustat med diskmaskin (Miele), spishäll och grillhäll, spisfläkt från Selectro (Italienskt), kyl och frys i fullhöjd från Electrolux (med vatten och ismaskin), varmluftsugn från De Dietrich (tyskt). Micro från LG och vinkyl från Husqvarna är äldre.
Tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan av märket Samsung.
Badrummet på entréplan är utrustat med duschplats, wc och duschplats.
Två separata wc:n på övre plan samt det stora badrummet

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: 1 familjs friliggande
Taxeringskod: 220
Planbestämmelser: Detaljplan Avstyckningsplan
V/A: Enskilt vatten och avlopp. Borrad brunn (troligen 70-90 m)
Servitut etc: Gemensamhetsanläggning: Nacka Velamsund GA:2 ändamål: Vägar
Förmån: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-979.1
Tomt: Stor tomt om ca 3 000 kvm med ett fantastiskt fritt och högt läge med strålande sjöutsikt och med sol från morgon till kväll! Tomten angränsar till områdets allmänning vilket bidrar till att läget upplevs som väldigt privat och har direkt access över allmänningen ner till strandlinjen. Tomten består till största delen av berg och naturtomt med bl a vackra vindpinade tallar, mossa/lavar/blåbärsris och litet skogsparti. Plats finns på plan yta runt huset att anlägga planteringar och ev. liten gräsyta om så önskas. Ett äldre växthus finns för odling.

Uteplatser finns bl a vid alla tre husen och möjlighet till flera uteplatser och uterum runt om på den stora tomten.

Utebelysning finns bl a vid huvudbyggnaden, gäststugorna och på vissa ställen i trädgården, samt eluttag på uteplatsen vid huvudbyggnaden.
Husform: 1½-plansvilla
Byggnadsår: 1996 -1998
Fönster: 2-glas och 3-glas, isolerglas
Fasad: Träpanel
Utv plåtarbete: Målad plåt
Tak: Tegel
Stomme: Leca och trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Krypgrund
Driftskostnad: 81 250 kr / år
Uppvärmning: Vattenburen golvvärme samt luft luft värmepump
Övrigt byggnad: Utöver ovan driftkostnader tillkommer kostnad för ev. underhåll och bredband.
OBS! I elkostnaden ingår förbrukning för uppvärmning av huvudbyggnaden samt två gästhus och två uppvärmda förråd.
Driftkostnaderna är ägarens faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Nuvarande ägare är en familj på 5 vuxna.

Renoveringar/ombyggnation som nuvarande ägare låtit utföra:
2021 - Trädäcket byggdes och spabadet installerades. Spabad Fjorden från Svenska Pro.
2021 - Nytt fönsterparti och altandörr ut från matrummet (kommer att bytas ut under hösten)
2019 - Några fönster byttes ut
2017 - Luft luft värmepump av märket Nevica, installerades i vardagsrummet
2018 - Ommålning av fasaden på huvudbyggnaden
2010 - Ny kyl och frys, diskmaskin och varmluftsugn
2005 - Tjock takpapp på taket ovan matrum (förberett för att skapa en balkong på denna yta)
2002 - Renoverades alla våtrum
2002 - Gästhusen byggdes
2002 - Hängrännor och stuprör

Larm finns installerat (Verisure skal, rörelse och mobilstyrt). Fiber (Telia) är indragen i huset.
Övriga byggnader: Hus 2 - Gäststuga om ca 22 kvm. Sovrum, allrum med trinettkök samt ett duschrum med wc. Altan mot sjösidan med härlig utsikt även innefrån huset.
Hus 3 - Gäststuga om ca 10 kvm. Ett rum samt ett sovloft. Altan med högt läge och delvis utsikt ner mot vattnet.
Hus 4 - Varm- och kallförråd om totalt ca 40 kvm
Hus 5 - Varmförråd om ca 10 kvm
Hus 6 - Växthus om ca 8 kvm byggt i lärkträ, tegel nedtill samt fönsterglas.

Det direkta närområdet erbjuder fina promenadstråk, badplatser och mycket mer, både för vuxna och barn. Denna del av Vikingshill är ytterst populär, här känner ni ett lantligt lugn samtidigt som stan ligger på bekvämt pendlingsavstånd. Från hållplats Snödroppsvägen går direktbussar till Slussen. Det går även att båtpendla från Risets Brygga där båtarna, året runt, tar er in till Nacka Strand, Slussen och Strömkajen.

På gångavstånd finns skola, F-åk 6 och inom 5 km finns flera skolor, F-åk 9, samt butiker och övrig service. I Nacka finns flera fina naturområden, bl. a Velamsund, Nyckelviken och Nackareservatet. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna. För mer information se under dokument och länkar: Nacka kommuns hemsida, www.nacka.se

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...