Uppsala - Ytternäs, Grenvägen 5B och 5C

Visning: Vänligen kontakta ansvarig mäklare!

Härlig sjöfastighet belägen i vackert jordbrukslandskap ca 20 min från centrala Uppsala och endast ca 8 mil från Stockholm. Mycket privat och insynsskyddat läge med egen brygga och sjöstuga. Huvudbyggnaden är högt belägen och har fantastisk vy över Mälaren! De ca 265 kvm inrymmer generösa sällskapsytor, 2 sovrum (3 - 4 möjliga sovrum), rymligt badrum med bastu, tvättstuga med groventré. Stort dubbelgarage och gott om parkeringsyta. På fastigheten finns ytterligare en bostadsbyggnad om ca boa 84 kvm plus källare, också högt och fritt belägen med sjöutsikt.

Ett mycket trivsamt sjöställe med ett synnerligen fritt, privat och lugnt läge samt med närhet till stan!

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Grenvägen 5B och 5C, Uppsala - Ytternäs
Fastighetsbeteckning: Uppsala Ytternäs 1:15
Energideklaration: 30 kWh/kvm. Energiklass B
Boarea: 265 kvm (Faktisk uppmätning enl SS 2105)
Biarea: 6 kvm
Tomtarea: 6550 kvm
Rum: 4 varav 2 sovrum
Pris: 19 800 000 kr eller högstbjudande

Huvudbyggnadens ca boa 265 kvm (+ bia 6 kvm) är fördelat i ett våningsplan stor öppen sällskapsyta bestående av vardagsrum, matsal, kök och hall och med liten nivåskillnad från sällskaps delen finns ett stort tv-rum, masterbedroom, ett arbetsrum/sovrum, stort badrum med bastu, förråd samt tvättstuga med groventré duschrum. Teknikrummet med bl. a bergvärmepumpen har ingång från trädgården.

Välkomnande entré under tak med plats för sittgrupp. Entrén leder in till en rymlig hall med stort fönster och vackert ljusinsläpp. I hallen finns också en gäst-wc. Hallen har direktkontakt med den synnerligen spatiösa sällskaps delen med hel fönster vägg mot sjösidan och strålande utsikt. Den ljusa och luftiga sällskaps delen inrymmer "matsal", vardagsrum och kök i öppen planlösning. I vardagsrummet finns en kamin. Det generösa köket är fullt utrustat och har en stor köksö samt gott om arbetsytor och förvaring.

Med liten nivåskillnad nås sovrumsdelen som består av ett tv-rum i öppen planlösning med vardagsrummet, masterbedroom med hel garderobsvägg. Både tv- och sovrummet har stora fönster med sjöutsikt. Vidare finns ett arbetsrum/sovrum mot entrésidan, ett mycket rymligt helkaklat badrum med dubbla handfat i kommod, wc, duscplats och bastu. Tvättstuga med tvättpelare, tvättho med bänk, en liten duschplats för hunden och groventré till trädgården. Invid tvättstugan finns en klädkammare.

Från vardagsrummet är det utgång till ett stort fint trädäck med trapp till trädgården samt ett glasat uterum. På husets västsida finns ytterligare en härlig uteplats med kvällssol.

Vi på Fredegårds har ett brett köparregister med kunder som söker sjönära fastigheter, innerstadsvåningar samt hyresfastigheter!

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: 1 familjs friliggande
Taxeringskod: 220
Taxeringvärde: 10 359 000 kr
Pantbrev: 5 200 000kr
Planbestämmelser: Avstyckningsplan Nybyggnadsförbud
V/A: Enskilt vatten och avlopp. Borrad brunn, bdt-avlopp plus septitank 6 kubik för huvudbyggnaden och borrad brunn plus septitank 4 kubik för hus 2
Servitut etc: Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:2 ändamål: Grönområden
Tomt: Via vacker smidesgrind nås fastigheten och den välkomnande entrésidan med stor asfalterad "gårdsplan". Ytterligare parkering utanför grinden vid dubbelgaraget.

Båda bostadsbyggnaderna ligger på högsta punkt, högt och ljust med sol hela dagen samt med en trivsam trädgård som omgärdar båda husen och garaget. Den stora tomten sluttar relativt brant ned mot vattnet till sjöstugan och den stora bryggan, som har sol hela dagen!

Härligt trädäck i söder, som löper utefter hela huvudbyggnaden sjösida. Uteplats även på husets västra sida och stor möjlighet att skapa ytterligare uteplatser runt bostadsbyggnaderna samt i trädgården.

Till fastigheten hör vattenområdet som stranden gränsar till.
Husform: 1-plansvilla
Byggnadsår: 2010
Fönster: 3-glas, isolerglaskassetter
Fasad: Trä
Tak: Sadeltak med beklädnad av betongpannor
Stomme: Trä
Grundläggning: Modern betongplatta på mark
Driftskostnad: 45 477 kr / år
Uppvärmning: Bergvärme
Övrigt byggnad: Tillkommer kostnad för fastighetsskatt samt underhållskostnader. Observera att driftkostnaderna är ägarens faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning.

Genomgående vattenburen golvvärme i hela villan.
Parkettgolv i masterbedroom. Alla sällskapsrum, kök, hall och arbetsrummet har italienskt granitgolv.
Våtrummen har ljusa klinkergolv och kaklade väggar.
Mobilt bredband (fiber, IP-Only, är framdraget till tomtgräns).
Bergvärme, värmepanna Nibe Fighter 1225, från 2008. Två borrhål á ca 125 m.
Braskamin Keddy, från 2008, godkänd, dock måttligt använd.
Innerdörrar av massiv ek.
Bänkskivor i köket av svart granit
Vitvaror och köksmaskiner från Electrolux, 2008
Markis ovan fönster i öster, söder och väster.
Larm finns installerat

I trädgården finns vattenutkast (ledningar dragna från sjön) samt belysning och eluttag.
Övriga byggnader: Hus 2 - Äldre bostadshus, byggt 1941 och tillbyggt 1991, boa 84 kvm + bia 52 kvm, enligt taxeringsuppgifterna.
Fantastiskt beläget med sjöutsikt både inne från bostaden och från altan. Entréplan med vardagsrum med öppenspis, kök, hall, 3 möjliga sovrum och duschrum. Källarplan med ingång under altanen och inrymmer hobbyrum, förråd, tvättstuga, pannrum, matkällare samt förrådsutrymmen. Huset har egen borrad brunn och avlopp (septitank) samt separat elmätare.
Energiklass: F, energiprestanda 199 kWh/år och energiförbrukning ATMP 124 kWh/år.

Hus 3 - Dubbelgarage med gjuten betongplatta, avlopp och el indraget.

Hus 4 - Sjöstuga om ca 25 kvm med trädäck belägen alldeles vid strandkanten, el finns indragen.

Fastigheten är belägen som sista fastighet på en mindre återvändsgata. Området Ytternäs är ett trivsamt villaområde beläget i vackert jordbrukslandskap vid Mälaren, endast ca 20 min från centrala Uppsala. Det direkta närområdet erbjuder ett rikt friluftsliv, såsom fina promenadstråk, båtliv, bad och fiske samt långfärdsskridskor vintertid och mycket mer. I området finns Hammarskogs naturreservat med fina bär och svampskogar. För golfaren finns två golfbanor i närheten.

I närområdet finns förskolor och inom ca 6 km ligger närmaste grundskola och på ca 5 km avstånd finns ett köpcentrum med butiker och service. Vid köpcentret finns sporthall, badhus och vårdcentral. För mer information se under rubriken dokument och länkar nedan: Länk till Uppsala kommun och Vreta-Ytternäs samfällighet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...