Stora Essingen/ Stockholm, Gammelgårdsgränd 6

Välkomna till detta väldisponerade och välskötta tvåplansradhus om c:a 145 m² fördelat på fem rum och kök. Huset är i genomgående gott skick och är beläget i en småhusidyll på populära Stora Essingen. Egen uteplats omgärdad av häckar. Två tillhörande garageplatser. Mycket eftertraktat läge med närhet till badplats, småbåtshamn, fina promenadstråk och kommunikationer. Friköpt tomt.

Björn Willborg

FASTIGHETSMÄKLARE

Björn Willborg
Telefon: 070-966 26 35
Adress: Gammelgårdsgränd 6, Stora Essingen/ Stockholm
Fastighetsbeteckning: Stockholm Klädstrecket 42
Energideklaration: 123 kWh/kvm. Energiklass F
Boarea: 145 kvm (taxeringsinformation)
Tomtarea: 180 kvm
Rum: 5 varav 3 sovrum
Pris: 11 775 000 kr eller högstbjudande

Entréplan:
Välkomnande hall med klädavhängning.

Exklusivt kök från Kvänum med Maskinell utrustning från Miele (Kyl, frys, ugn, induktionshäll, diskmaskin) samt köksfläkt (Gaggenau). Köksbänken är en granitskiva. Stor matplats.

Rymligt vardagsrum med rejäla ytor för både matsalsdel och soffgrupp samt utgång till uteplats på baksidan. Platsbyggd bokhylla och en platsbyggd TV-möbel. Kakelugnen Installerades 2004 har en yta med Gotländsk kalksten framför.

Uteplatsen på bakgården har en ny trädgårdsanläggning. Nya rabatter, häckar av Avenbok, gårdsgrus och stenläggning av granitsten. På baksidan finns också ett äppelträd som funnits långt innan vi fastigheten förvärvades.

Helkaklat badrum med klinkergolv. Dusch, wc, handdukstork, badrumsskåp samt tvättställ med kommod.

Exklusivt trägolv från Dinesen i större delen av nedervåningen. Golvet är 27 mm tjockt.

Bose-anläggning.

Anlagd trädgårdsplätt på framsidan.


Övre plan:
Tre sovrum varav två har platsbyggda garderober som ingår i köpet. I sovrummet mot innergården finns i stället för garderob en walk-in-closet.

Tvättstuga: Maskinell utrustning från Miele (tvättmaskin och torktumlare). Varmvattenberedare på 300 liter.

Övre badrum: Inredning från Vedum. Jämtländsk kalksten på kommoden med dubbla handfat. På golvet ligger Täljsten som har extra god värmeledningsförmåga. Bra i kombination med golvvärme.Bastuaggregat som även har en ångbastufunktion. Installerades av Bastuspecialisten ca 2005.

Vind: lagd golvyta på delar av vinden så att den kan användas som extra förvaring. Det finns även klädstänger och bokhylla där. Miljön på vinden är mycket bra, inga problem att förvara kläder där.

Två parkeringsplatser ingår i samfällighetsavgiften. Källarförråd. Det finns också tvättplats i garaget för bilen.

Essinge båtsällskap har en hamn nedanför radhuset och en hamn på motsatt sida av ön. Klubben har även en fastighet ute i Mälaren på Färingsö som medlemmar kan nyttja. Nedanför huset bredvid båtklubben så finns en mycket fin badplats med brygganläggning. Stockholms bästa gösfiske sägs även finnas där.

Här är det lätt att trivas!

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: Radhus
Taxeringskod: 220
Taxeringvärde: 8 884 000 kr
Pantbrev: 3 000 000kr
Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning
V/A: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut etc: Gemensamhetsanläggning: Stockholm Klädstrecket GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Garage och/eller parkering, Övrigt
Husform: 2-plansradhus
Byggnadsår: 1982
Fönster: Isolerglasrutor
Fasad: Slammad tegelfasad
Tak: plåt
Stomme: Betong
Bjälklag: Betong
Grundläggning: Betongplatta
Driftskostnad: 46 244 kr / år
Uppvärmning: Direkt El

Stora Essingen är en ö och en stadsdel i Stockholm, intill Lilla Essingen i Mälaren. Ön är cirka 73 hektar stor..Carl Mikael Bellman har gjort ön känd genom sin epistel 48. Från 1844 till 1860 var ön en "Djävulsö" där straffångar, så kallade korrektionister, högg gatsten åt Stockholms stad. Korrektionisterna fördes med pråmar till Stora Essingen om morgonen och åter till Långholmen om kvällarna.
Mycket goda allmänna kommunikationer med buss 1 och buss 56. 1:ans buss går från Stora Essingen till Frihamnen via Fridhemsplan, Hötorget och Stureplan, busshållplats på ca 3 minuters avstånd. 10 minuters promenad till tvärbanan som går både till Alvik och till Sickla via Liljeholmen och Gullmarsplan. Tunnelbanan nås även lätt med Tvärbanan, till T-banan i Liljeholmen tar det ca 8 min och till T-banan i Alvik tar det 5 min. För dig som åker bil är det snabbt och smidigt att komma ut ur stan via Essingeleden.
Badplats med brygganläggning inom ca 100 meter. Småbåtshamn. Stockholms bästa gösfiske sägs även vara nere vid badviken. Barnvänligt område. Essinge båtsällskap har en hamn nedanför radhuset och en hamn på motsatt sida av ön. Klubben har även en fastighet ute i Mälaren på Färingsö som medlemmar kan nyttja. Nedanför huset bredvid båtklubben så finns en mycket fin badplats med brygganläggning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...