Vikingshill, Wahlbergsvägen 8

Visning: Vänligen maila [email protected] för privat visning.

Enastående sjöställe med ypperligt privat och vackert läge! Vacker Huvudbyggnad anno 1920 med strålande sjöutsikt, belägen endast ett stenkast från vattnet. Sjöstuga med kök och bastu samt stor brygganläggning. Dubbelgarage med trivsamt generationsboende. Två sjöbodar samt gott om förrådsutrymmen. Hela fastigheten med dess byggnader i mycket gott skick. Golvvärme med bergvärmepumpar i bostadshusen samt i garaget.

Ett magnifikt åretruntboende nära stan, både land- och sjövägen, som erbjuder allt.

Lars Fredegård

FASTIGHETSMÄKLARE

Lars Fredegård
Telefon: 073-511 82 80
Monica Cederberg

EXTRA KONTAKT

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Wahlbergsvägen 8, Vikingshill
Fastighetsbeteckning: Nacka Velamsund 23:1
Energideklaration: 144 kWh/kvm. Energiklass E
Boarea: 218 kvm (Enligt säljarens information)
Tomtarea: 5050 kvm
Rum: 8 varav 4 - 5 sovrum
Pris: 27 800 000 kr eller högstbjudande

Entréplan:
Entré via trevlig veranda som leder vidare in till en rymlig hall med en vacker öppen spis med insats i blickfånget. I hallen finns också en gästtoalett med fönster samt en platsbyggd möbel med plats för klädavhängning. Med ingång från hallen ligger det härliga köket med matplatsen centrerad vid stort fönster. Köket är välutrustat med två diskhoar, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd samt gott om arbetsytor och förvaring. I direkt anslutning till köket ligger sällskapsdelen, som disponeras av vardagsrum, matsalen och biblioteket, alla tre rummen med sjöutsikt. I vardagsrummet finns ett stort burspråk och en ståtlig öppen spis. Matsalen har utgång till veranda med härligt skyddat läge i öster och i biblioteket finns en platsbyggd bokhylla. Vidare från köket nås pannrummet med groventré samt tvättstugan, vilken är utrustad med tvättpelare, arbetsbänk med diskho, gott m förvaring samt ett fönster ovan arbetsbänk. I pannrummet finns bergvärmepumpen och gott om förvaringsutrymme.

Övre plan:
Nås via trappen från hallen. Våningsplanet är fördelat på ett allrum, tre sovrum, stort badrum, en walk in closet samt ytterligare ett mindre rum, som idag används som förråd/strykrum. Det rymliga allrummet har helfönstervägg och ingång till övriga rum på övre plan. Det trivsamma Masterbedroom har strålande sjöutsikt, balkong, garderobsvägg med skjutdörrar samt en vacker kakelugn. Med direktingång från sovrummet finns en walk in closet med fönster samt ett stort badrum. Det ljusa stora badrummet är utrustat med ett hörnbadkar, duschplats, bidé, wc, kommod med dubbla tvättställ samt två högskåp. Sovrum 2 ligger intill masterbedroom och har fönster åt entrésidan och sovrum 3 är beläget intill badrummet med fönster i öster samt två takfönster. Det fjärde möjliga sovrummet är något mindre och har även det två takfönster samt en diskbänk, används idag som strykrum.

Ytskikt och material genomgående av hög kvalitet:
Genomgående vattenburen golvvärme i hela huset med trä-/parkettgolv förutom i hall och gästwc där det är granitsten.
I badrum, tvättstugan och pannrum är det klinkergolv.
Köket är utrustat med spishäll, kyl och frys i fullhöjd från Miele. Integrerad diskmaskin från Electrolux. Spisfläkt från Franke. Bänkskivor av granit.
Tvättmaskin, torktumlare och micro finns i tvättstugan och är från Miele.

Information om de övriga byggnaderna se under fliken byggnad nedan, vilken ni finner efter bilderna.

Nuvarande ägare lät köpa huset 1992 via Fredegårds Fastighetsbyrå. Vi på Fredegårds har ett brett köparregister med kunder som söker sjöfastigheter och sjönära fastigheter samt innerstadsvåningar!

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: 1 familjs friliggande
Taxeringskod: 220
Taxeringvärde: 11 366 000 kr
Pantbrev: 2 650 000kr
Planbestämmelser: Områdesbestämmelse Ändring Av Områdesbestämmelse
V/A: Borrad brunn. Trekammarbrunn med infiltration för avlopp, anlagd 1993.
Servitut etc: Gemensamhetsanläggning: Nacka Velamsund GA:2, Vägförening
Tomt: Stor sjötomt om 5 050 kvm med ca 180 m strandlinje samt eget vatten. Anlagd fin trädgård med terrassering med murar och trappor i natursten, stora gräsytor, planteringar, buskar och träd i vacker mix. Gott om uteplatser vid husen, i trädgården samt vid brygganläggningen. Smidesgrind och plank vid infarten skapar en fin inramning av fastigheten.

På fastigheten finns en stor fin brygganläggning med segeldjup och plats för större båtar.
Husform: 1½-plansvilla
Byggnadsår: 1920
Fönster: 3-glas, isolerglas
Fasad: Trä
Utv plåtarbete: Koppar
Tak: Tegel
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Krypgrund
Driftskostnad: 58 333 kr / år
Uppvärmning: Vattenburen med bergvärme samt eldstäder
Övrigt byggnad: Tillkommer kostnad för hemförsäkring, fastighetsskatt samt underhållskostnader. Observera att driftkostnaderna är ägarens faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning.

Fiber via Telia (kostnad idag 399 kr/mån)

Bergvärmepump i huvudbyggnaden (2 x 180 m, borrhål) och i hus 2, generationsboende/garage (1 x 160 m, borrhål).

Larm finns installerat.

Genomförda renoveringar/byggnationer samt maskiner, utfört av nuvarande ägare:
1992 - 1994 genomgick huvudbyggnaden till- och ombyggnation samt en total renovering.
Bl. a ny isolering, fasad och fönster. Omläggning av taket. Ändrad planlösning med nytt bad, kök samt tillbyggt pannrum med groventré.
Schaktning på tomten, dränering, byggnation av stödmurar, bergvärme, entréverandan, sjöstugan byggdes, ny el i huvudbyggnaden mm
1996 - Garage och generationsboende, bergvärme
2009 - Nytt kök, köksmaskiner och vitvaror
2010 - Nytt förråd i två plan, hus 5
2020 - Ny diskmaskin

Löpande underhåll har skett kontinuerligt under åren!
Övriga byggnader: Förutom huvudbyggnaden, består fastigheten av följande byggnader:

Hus 2 - Gästhus/generationsboende och dubbelgarage i två plan byggt 1996 samt vidbyggd garagedel.
Övre plan bostad om ca 55 kvm samt nedre plan garage ca 70 kvm. Byggnaden är belägen vid infarten.

Charmigt övre plan med en tvårums lägenhet med stort allrum med tak i nock och härligt ljusinsläpp och sjöutsikt. Fullt utrustat kök i öppen planlösning med allrummet. Rymligt sovrum med garderob samt ett helkaklat bad med duschplats, tvättställ, wc, tvättmaskin samt ett större badrumsskåp.

Nedre plan består av ett dubbelgarage samt en något äldre garage del som byggts ihop 1996. Förutom garageplatserna i dubbelgaraget finns ett pumprum med utrustning för brunnen, som finns i närheten av byggnaden samt ett pannrum. I den vidbyggda garagedelen finns ett mindre rum med den gamla oljetanken. Byggnaden har vattenburen golvvärme med bergvärme. Bakom denna byggnad finns ett äldre förråd.

Hus 3 - Sjöstugan, ca 60 kvm. Fantastiskt belägen nere vid bryggan. Rum med köksdel, en vedeldad bastu samt en mindre gästdel.

Hus 4 - Två äldre sjöbodar vid Sjöstugan (Stod tidigare uppe vid infarten som grindstugor). Sjöstugan och sjöbodarna binds fint samman via ett trädäck/bryggdäck. Vedeldad badtunna utanför sjöstugan.

Hus 5 - Förråd i två plan, byggt 2010, ca 75 kvm i bya. Belägen privat nere vid den nordvästra udden.

Hus 6 - Friggebod, ca 10 kvm i bya, sommargästrum med sjöutsikt. Belägen mellan huvudbyggnaden och sjöstugan.

Hus 7 - Växthus, ca 6 kvm i bya, nedanför parkeringen/infarten

Hus 8 - Friggebod/förråd, ca 8 kvm i bya, bredvid växthuset

Hus 9 - Jordkällare, äldre. Belägen i sluttningen bakom huvudbyggnaden

Fastigheten angränsar till en stor allmänning i öster vilket inbjuder till härliga skogspromenader samt bidrar till avskildhet. Det direkta närområdet erbjuder även fina promenadstråk, badplatser och mycket mer, både för vuxna och barn. Denna del av Vikingshill är ytterst populär, här känner ni ett lantligt lugn samtidigt som stan ligger på bekvämt pendlingsavstånd. Från hållplats Snödroppsvägen (ca 360 meters promenad) går direktbussar till Slussen. Det går även att båtpendla från Risets Brygga där båtarna går året runt in till Nacka Strand, Slussen och Strömkajen.

På gångavstånd finns skola, F-åk 6 och inom 5 km finns flera skolor, F-åk 9, samt butiker och övrig service. I Nacka finns flera fina naturområden, bl. a Velamsund, Nyckelviken och Nackareservatet. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna. För mer information se under dokument och länkar: Nacka kommuns hemsida, www.nacka.se

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...