Strängnäs - Sundby Park, Sundbyvägen 35

Visning: Kontakta Monica Cederberg, 070-395 20 75, för visning!

Enastående ljus och rymlig våning med villa känsla i vacker byggnad från 1920, belägen i parkmiljö vid Mälaren! 2005 byggdes huset om och man skapade unika moderna lägenheter. Lägenheten har stora sällskapsytor, 4 bra sovrum, två bad, tvättstuga, öppen spis, förråd och klk i lägenheten. Stor terrass ut mot den gemensamma trädgården. Två källarförråd och två p-platser ingår i avgiften. I föreningen finns gym/bastu samt en stor gästlägenhet.

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Sundbyvägen 35, Strängnäs - Sundby Park
Fastighetsbeteckning: Strängnäs Sigyn 1
Lägenhets nr: 00002
Energideklaration: 131 kWh/kvm
Våning: bv av 4
Hiss: Ja
Boarea: 217 kvm (säljarens information)
Rum: 5
Andelstal: 8,84 %
Avgift: 7 823 kr / mån inkl värme, VA, kabelTV och 2 p-platser
Pris: 5 450 000 kr eller högstbjudande

2005 stod denna underbara våning klar efter en ombyggnation av den vackra sjukhusbyggnaden i tegel från 1920. Mycket trivsam och funktionell planlösning med sällskapsdel mot terrassen och trädgården. Tre av sovrummen ligger samlade intill badrummet samt ett sovrum med trinett och duschrum är beläget innanför köket med separat ingång. Hela våningen andas ljus och rymd och har genomgående ett sobert och ljust färgval. Den höga takhöjden och de stora spröjsade fönstren skapar en underbar rymd samt vackert ljusinsläpp, speciellt i kök och sällskapsdelen. Sobra färgval på väggar, golv och snickerier.

Entré till ljus och luftig hall med klädavhängning, dubbelgarderob, liten klädkammare samt gäst wc. Med ingång från hallen ligger två sovrum intill varandra, båda med fönster mot entrésidan och det ena med en dubbelgarderob. Vidare till den inre hallen som har ingång till vardagsrummet, masterbedroom samt badrummet. Masterbedroom har dubbeldörrar, två höga fönster mot entrésidan och två garderober. Intill ligger det rymliga helkaklade badrummet med stort fönster med solienner. Badrummet är utrustat med dubbla handfat i väggkommod, bubbelbadkar, separat duschplats, wc, handdukstork, infälld spegel i väggen. I badrumsdelen finns även en walk-in-closet.

Vidare från den inre hallen nås det stora vardagsrummet med en vacker uppmurad öppen spis som ligger i fil med köket. Två höga fönster och altandörr leder ut till terrassen i söder. Det enastående ljusa och rymliga köket har även det två höga fönster och utgång till terrassen samt bra med plats både för matbord och sittmöbel. Köket är utrustat med två diskhoar varav den ena i den centralt placerade köksön. Spishäll, spiskåpa, diskmaskin, varmluftsugn, micro samt två kyl/frys i fullhöjd.

Innanför köket är det fjärde sovrummet beläget och har två höga fönster mot trädgården samt ett loft. I denna del finns även ett trinettkök, duschrum och separat ingång. I det helkaklade duschrummet finns handfat, duschplats, wc, tvättpelare och plats för att installera badkar. Förutom som sovrum, passar denna del av lägenheten även som gäst del, eget boende för tonåringen eller hemma kontoret.

Maskiner och materialval:
Lägenheten byggdes om till nuvarande planlösning 2005.
2005 - Kökssnickerier från Ballingslöv, Herregård vaniljgul. Ekparkett från Kährs på golv. Större granitkakel/stenplattor i hallen, arbetsdel samt gäst wc. Kakel och klinker från Höganäs i badrummen. Kakel på vägg i klädvård samt gäst wc. Linoleumatta på golv i klädvård samt klinker i walk-in-closet och ekparkett i förrådet. Nya spröjsade 3-glasfönster i originalstil. (informationen är hämtad från Ekonomiska planen 2004).
Takhöjden är i de flesta rum 3,10 m, där taket är sänkt ligger höjden mellan 2,40-2,60. Infällda spotlights i tak i kök, badrummet och duschrummet.
2005 - Micro, spishäll, varmluftsugn från Siemens och Trinettkök
2005 - Tvättmaskin och torktumlare i duschrummet från Siemens
2012 - Ny diskmaskin, Bosch
2014 - Murad öppen spis i vardagsrummet
2016 - Nya kyl- och frysskåp, Samsung
2016 - Ny tvättmaskin och torktumlare, Siemens

Elförbrukning: 9 800 kr / år (6 831 kWh)
Allmänt om lägenheten: Driftkostnaden är hushållsel samt hemförsäkring (bostadsrättstillägg finns via föreningen). Observera att driftkostnaderna är ägarens faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Nuvarande hushåll består av 2 personer.

Genomgående golvvärme i hela våningen.

Stor terrass, ca 53 kvm, med utgång till den gemensamma trädgården.

Vacker och gedigen öppen spis, uppmurad 2014.

KabelTV, basutbud via Häradvision. Internet via Strängnäs Stadsnät (fiber). Fritt att välja operatör för internet/tv/telefoni. Fastigheten är förberedd för upp till 1000mbit.

Larm finns installerat med rörelsedektorer.

Två P-platser tillhör lägenheten, varav den ena med el för motorvärmare. Platserna samt elen ingår i månadsavgiften.

Två källarförråd tillhör lägenheten, ca 4 kvm/st

Både trapphus och lägenheten är handikappanpassat. Hjärtstartare finns i trapphuset vid lägenheten.

OBS! Lägenheten är upptagen till 233 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Namn: Brf Sigyn 1

Beskrivning: Föreningen Brf Sigyn 1 ligger i slutet av den parkliknande allé som en av de 10 byggnader som symmetriskt uppfördes för snart 100 år sedan till Sundby Rikshospital. Arkitekten Carl Westman (som bl a ritat Stockholms Rådhus) gav byggnaderna sitt stilfulla utseende.

Bostadsrättsföreningen Sigyn 1 registrerades 2004 och nuvarande ekonomiska plan registrerades 2004-11-22 och nuvarande stadgar registrerades 2018 hos Bolagsverket. Föreningen äger fastigheten Strängnäs Sigyn 1, sk friköpt mark. Byggnaden uppfördes 1920 och renoverades och byggdes om 2005 till nuvarande br lägenheter av Byggnadsfirma G Insulander ab.

Fullvärdesförsäkring via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadstillägg för medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet är 2 382 kvm, varav 2 382 kvm utgör lägenhetsyta.

Föreningen upplåter 15 lägenheter med bostadsrätt.
I föreningen finns också ett gym med bastu och relax samt en gästlägenhet att hyra.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2005 - 2025.
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras åreligen till det planerade underhållet.

Föreningen har anlitat trädgårdsmästare för skötsel av tomten året runt, inkl. snöskottning av gångar och parkering.

Överlåtelseavgift får uppgå till högst 2,5% (2019 - 1 162 kr, betalas av säljaren) av prisbasbeloppet och pantsättningsavgift får uppgå till högst 1%
(2019 - 465 kr, betalas av pantsättaren) enligt stadgar 2018.

Ovanstående information är hämtad från Brf Sigyn 1s årsredovisning 2018, stadgar från 2018 samt från styrelsen.

Husform: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1914
Fönster: 3 glas med spröjs
Driftskostnad: 11 703 kr / år
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övriga byggnader: Fristående byggnad vid parkeringen för hushållssopor och källsortering.

Sundby Park är idag ett område av kulturhistoriskt riksintresseområde och ligger inbäddat bland ekbackar och park vid Mälaren i Strängnäs. Här finns fantastiskt vacker natur, strandpromenad, bryggor, ch badplatser. Härligt parkområde med alléer och plats för rekreation och lek. I området finn skolor och förskolor, fotbollsplan, tennisbana samt stall i närheten. Goda förbindelser med tåget, Mälarbanan till Stockholm och Örebro. Från Sundby park finns lokalbuss samt cykelbana in till Strängnäs stadskärna. Området fungerade fram till 60-talet som ett av Sveriges Rikshospital. Idag är alla hus ombyggda till bostäder, kontor och skolor. Byggnaderna är mycket gedigna och vackra i sin storhet. För mer info se www.strangnas.se

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...