Sandhamn, Sandhamn 238

Visning: Kontakta Monica Cederberg, 070-395 20 75, för enskild visning!

Budgivning pågår!

Lugnt och naturnära vid skogskanten, mittemellan byn och Södra Stranden, ligger denna rymliga enplansvilla! Huset har ett fint läge på naturtomten med altaner i morgon- och kvällssols läge och är fullt utrustat till permanentstandard. Trivsam och funktionell planlösning om ca 140 kvm. Liten gäststuga, växthus samt vedskjul. Ner till krogen och båten är det ca 10 min gångavstånd och två stränder nås på några minuter!
Fastigheten passar ypperligt både till ett trivsamt permanent- eller fritidsboende!

Fastigheten är i behov av renovering och säljs genom dödsbo.

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Sandhamn 238, Sandhamn
Fastighetsbeteckning: Värmdö Eknö 1:796
Energideklaration: 205 kWh/kvm. Energiklass F
Boarea: 140 kvm (säljarens information)
Tomtarea: 2027 kvm
Rum: 4 varav 2 - 3 sovrum
Pris: 6 500 000 kr eller högstbjudande

Entré till huset via rymlig altan med tak. Hall som har direktkontakt med kök och vardagsrum vilket skapar ett fint djup och ljus. I hallen finns tre garderober och städskåp. Från hallen till vänster ligger det rymliga och mycket ljusa köket som har matplats och diskbänk vid fönster. Kökssnickerier i ek, kyl och frys i fullhöjd, spis med keramikhäll, spisfläkt samt diskmaskin. Mycket gott om förvaring och arbetsytor. Från köket nås även det intilliggande matrummet med burspråk. Stort vardagsrum i vinkel med flera fönster i tre väderstreck vilket skapar ett härligt ljusflöde. Mitt i vardagsrummet finns en värmande uppmurad spis med insats/kamin från Jøtul. (Del av vardagsrummet kan delas av till ytterligare ett sovrum) Från vardagsrummet är det utgång till en en större altan, delvis under tak och med privat i sydväst läge.

Två sovrum är belägna intill varandra. Det större med ingång från vardagsrummet har fönster mot altanen och garderober och det något mindre med ingång från hallen har fönster mot baksidan och tomten/skogen. Badrum och separat wc har båda ingång från hallen. Badrummet har duschplats, tvättställ och wc och den separata wc:n tvättställ och wc. Tvättstuga har ingång från hallen och samt groventré via det intilliggande pannrummet. Tvättstugan har fönster och är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, tvättho samt arbetsbänk. Pannrummet har även det fönster samt en groventré. I pannrummet finns vedpannan med elpatron samt två större ackumulatortankar. I hallen finns lucka till vinden och lucka ner till krypgrunden.

Material och maskiner:
1984 - Genomgående parkettgolv i vardagsrum, matrum, hall och sovrummen. Plastmatta i köket
I alla våtutrymmen är det våtrumsmatta på golv och våtrumstapet på väggar
Målat betonggolv i pannrummet
Två ackumulatortankar vardera på 670 l (varav tappvatten 160 l)
Uppmurad spis med insats/kamin (Jøtul).
Diskmaskin från Electrolux
2012 - Ny spis med keramikhäll från Electrolux , kyl och frys i fullhöjd från Husqvarna
2015 - Ny tvättmaskin från Bosch och ny torktumlare från Whirlpool
2017 - Ny spisfläkt från Siemens

Fiber är indragen till huset

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: Fritidshus
Taxeringskod: 220
Taxeringvärde: 6 465 000 kr
Pantbrev: 1 943 500kr
Planbestämmelser: SandönVattenskyddsområde, beslutadDatum: 2014-11-27
V/A: Kommunalt vatten och avlopp året om.
Servitut etc: Andel i samfällighet/GA: Eknö GA:3
Förmån, Officialservitut: Väg, 0120-83/89
Tomt: Härlig naturtomt med inslag av något fruktträd och prydnadsbuske/klätterväxt. Två bra altaner i bästa solläge. Möjlighet att skapa ytterligare härliga uteplatser på tomten.
Husform: 1-plansvilla
Byggnadsår: 1984
Fönster: 3-glas, isolerglas
Fasad: Trä
Utv plåtarbete: Målad plåt
Tak: Betongpannor
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Krypgrund/betongplatta
Driftskostnad: 30 269 kr / år
Uppvärmning: Vattenburen, vedpanna med elpatron
Övrigt byggnad: Observera att hemförsäkring är inkluderat i kostnaden för försäkring och att driftkostnaderna är ägarnas faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning.

Överlåtelsebesiktad av Eminenta 2019-05-27, se besiktningsprotokoll under fliken dokument och länkar.
Övriga byggnader: Gäststuga med liten veranda (Friggebod) om ca 10 kvm, bestående av ett rum. Växthus i aluminum/glas om ca 6 kvm. Äldre vedbod/vedskjul med jordgolv samt ett låsbart litet förråd.

Till Sandhamn tar man sig med Waxholmsbåt från Stavsnäs året runt, Cinderella från centrala Stockholm under perioden maj-september samt direktbåten Tärnan till Stavsnäs (under större delen av året). På Sandhamn är det i stort sett bilfritt och man tar sig fram främst till fots eller cyklar och för transporterna är det främst cykelkärra och flakmopparna som gäller! På ön finns pittoreska slingrande grusvägar-/stigar i byn samt till östra delen av ön där det berömda området Trouville är beläget, med sandstränder och badhällar.

Sandhamn lever året runt och det finns mycket att göra och upptäcka, bl.a. kan nämnas seglarskola, tennisskola, simskola samt yoga, spa och gym på Seglarhotellet. Njuta av öns vackra natur, sandstränder och badhällar till att på vintern upptäcka ytterskärgårdens klara luft, tystnad och frid.

I den charmiga byn, som har sitt ursprung från tidigt 1700-tal, finns ett bra utbud av både mat och dryck samt shopping, nämnas kan bl.a. Seglarhotellet och Sandhamns Värdshus och att inte förglömma Sandhamns Bageri! Se mer information om Sandhamn under rubriken länkar.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...