Häggeby - Finnstaholm, Finnstaholmsvägen 14

Visning: Kontakta Monica Cederberg, 070-395 20 75, för visning!

Högt beläget och med vid utsikt över Mälaren, endast 40 min från Stockholm, ligger denna vackra Jugendvilla. Omsorgsfullt renoverad 2016 med tidstypiska detaljer bevarade. Sluttande strandtomt om 20 676 kvm med brygga och infinity pool.

Komplett prospekt beställes av ansvarig fastighetsmäklare via mail, [email protected]

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Finnstaholmsvägen 14, Häggeby - Finnstaholm
Fastighetsbeteckning: Håbo Finnstaholm 1:4
Energideklaration: 74 kWh/kvm. Energiklass D
Boarea: 255 kvm (taxeringsinformation)
Biarea: 75 kvm
Tomtarea: 20676 kvm
Rum: 9 varav 4 sovrum
Pris: 16 750 000 kr eller högstbjudande

Entréplan
Via vacker entréport i originalutförande i ek nås den ljusa och välkomnande entréhallen, som öppnar upp sig mot sällskapsdelen och med generös trappa som leder upp till övre plan. Hallen har en fin rymd och möblerbar yta, en kapprumsdel och förvaring under trappen samt en gäst-wc med halvkaklade väggar, stengolv med värme samt ett blyglasinfattat fönster, som vetter mot gårdsplan.

Spatiöst sällskapsdel i öppen planlösning bestående av vardagsrum, matsal/salong samt glasveranda. Tack vare de stora fönsterpartierna och takhöjden om c:a 3 m skapas ett fint ljusinsläpp och en fantastisk rymd. Pampig matsal med kassettak och vitlaserade originalgolv. Strålande utsikt över den stora uteplatsen och Mälaren samt en vacker kakelugn från Ekebybruk. Hänförande, glasveranda med dubbeldörrar som leder ut till uteplatsen via bred trappa i granitblock. De tre ljusa rummen i fil ger entréplanet en fin social prägel!

Smakfullt och rymligt kök med påkostade materialval. Ljusgrå snickerier från Vedum och med fullständig maskinell utrustning. Charmig vedeldad gjutjärnsspis från Husqvarna Vapenfabrik. Vidare har köket en rymlig matplats, diskho vid stort fönster, skafferi, vitrinöverskåp, infällda spotlights samt integrerade högtalare i taket. Den maskinella utrustningen utgörs av dubbla diskmaskiner, induktionshäll och varmluftsugn, induktionshäll samt frihängande designfläkt från Thermex. I direkt ansluting till köket finns en separat köksentré som leder ut till stensatt uteplats i ogenerat söderläge. I köksentrén finns kyl och frys och ett skafferi med fönster. Här finns även trappan ned till källaren.

Intill köket finns ett sovrum med ensuite badrum, som även har access från entréhallen. Det helkaklade badrummet har klinkergolv och är utrustat med tvättpelare samt mosaikklädd duschhörna.

Övre plan
Via den generösa trappen i entréhallen nås det övre planet som disponeras av tre välplanerade sovrum, ett generöst allrum med murad öppen spis från Ekebybruk samt två nyrenoverade badrum. Genomgående stora fönsterpartier genererar ett fint ljusinsläpp!

Master bedroom med walk in closet samt ett rymligt marmorklätt badrum med jacuzzi, takdusch och specialbyggt handfat i betong. Ljusa väggar, ny heltäckningsmatta och stora fönsterpartier med sagolik sjöutsikt skapar en magnifik harmoni. Renoverat badrum med vitt kakel och klinkergolv. Centralt placerad dusch, franskt handfat från Miller och vägghängd WC.

De tre sovrummen har fönster som vetter åt sjösidan samt allrummets och duschrummets fönster har utsikt mot gårdsplan.

Källare
Källaren, med murade väggar av natursten och marockansk klinker, nås genom separat ingång utifrån, eller via trappan i köksentrén. Vinrum med Bremer valv och dubbla vinkylar. Tempererad vinkällare med helglasad vägg och dörr ut mot vinrummet. Platsbyggda hyllor för ca 800 flaskor. Källarrum/pannrum med bergvärmepumpen och varmvattenberedare, goda förvaringsmöjligheter samt extra kyl och frys i fullhöjd från Miele.

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: 1 familjs friliggande
Taxeringskod: 220
Taxeringvärde: 3 918 000 kr
Pantbrev: 9 450 000kr
V/A: Enskilt vatten och avlopp året om.
Servitut etc: Andel i samfällighet/GA: Finnstaholm GA:1
Last, Officialservitut: Väg, 03-HÄG-64
Förmån, Officialservitut: Väg, 03-HÄG-64
Tomt: Vacker strandtomt vid Mälaren om 20 676 kvm. Egen strand med brygga från 2015. Sluttande björkallé som leder upp till grusad gårdsplan, inramad med kantsten, vändplan med centralt placerad flaggstång och fontän. Skifferbelagd uteplats mellan köksentrén samt den representativa huvudentrén.

Runt huset finns rabatter med rosor, lavendel, rhododendron och på tomten finns flera fruktträd, hallonbuskar mm.

Stora skifferbelagda uteplatser i etage med sagolik utsikt mot vattnet. Specialbyggd infinitypool i polystone från Niveko. Poolen, om c:a 3x8m trappa i full bredd på ena kortsidan och overflow i den andra. Poolen är utrustad med värmepump, buffertank, inbyggd belysning samt motordriven poolguard.

Gjuten grund innehållande teknikrum för poolen. Bygglov finns för poolhus om 25 kvm.

Lekplats med ny gungställning och nedgrävd studsmatta. Bakom gästhuset finns en mindre fotbollsplan.

OBS! Föreläggande finns från kommunen på att ta bort del av bryggan. För mer info, se komplett prospekt från mäklaren.
Husform: 2-plansvilla med källare
Byggnadsår: 1906
Fönster: 2-glas med okrossbar film
Fasad: Puts
Utv plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Tegel
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Torpargrund/källare
Driftskostnad: 89 870 kr / år
Uppvärmning: Bergvärmepump
Övrigt byggnad: I elkostnaden ingår viss kostnad för uppvärmning. Obs! att fastigheten är säkrad med 63 amp, vilket medför en större fast kostnad. Tillkommer villaförsäkring ca 10 000 kr, fastighetsskatt, ev. fiber (ägarnas kostnad idag 6 000 kr), larm samt underhållskostnader. Observera att driftkostnaderna är ägarens faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning.

Renoveringar/ombyggnationer och maskiner:
- Tillbyggnaden av verandan och skafferiet ägde rum 1931.
- Kök från 2014 med dubbla diskmaskiner från Siemens, induktionshäll och varmluftsugn från Husqvarna med frihängande designfläkt från Thermex. Kyl och frys i köksentrén från Siemens
- Interiört renoverat 2016
- Bergvärme pump från 2018 av modell IVT Greenline HQ E13 med separat varmvattenberedare.
- Golvvärme (el) i samtliga badrum/wc, hallen samt köks- och källarentrén
- Fiber (100 Mbit, inkl. kabel TV) finns indraget till huset.
- Larm från Verisure med kameror och kontakter på alla dörrar och fönster.
- Samfällt vatten året om. Enskilt avlopp. Ny avloppsanläggning anlagd dec -14 enl. kommunens direktiv.
- Elservis om 63 ampere och största delen av elen utbytt.
- Stammar delvis bytta
- Okrossbar film på alla fönster på BV
- Genomgående säkerhetsdörrar (utom entrédörren, original i ek)
- Wifi system från Apple, fiber från Lidén
- Ljudsystem med integrerade högtalare från Sonos (i flertalet rum)
- Grunden dränerad inkl. platonmatta 2016
- Putsad fasad
- Tegeltak med dubbla skorstenar
- Fördraget rör för belysning och bevattningssystem på stora delar av tomten.
- Vattenutkastare på fram och baksida med sjövatten (sommartid).
Övriga byggnader: Hus 2
Charmigt gästhus om c:a 50 kvm med inredd vind, renoverat 2016:
Entré med halvkaklad WC och mosaikklädd dusch. Kök med gråa snickerier och bänkskiva i carrera marmor, två induktionsplattor, kyl, charmig järnspis i original.
Vidare finns en matplats och vardagsrum med äldre kamin. Sovrum med trappstege till övre plan. Mycket trivsamt vindsrum med franskt fönster som vetter mot gårdsplan.

Hus 3
Garagebyggnad om ca 100 kvm med två garage, varav det ena isolerat och två carports.

Hus 4
Äldre förrådsbyggnad som används som vedbod/förråd.

Hus 5
Gjutet teknikrum för poolutrustning/maskiner. Bygglov finns för att bygga poolhus om ca 25 kvm ovanpå denna gjutna grund.

Fastigheten är idylliskt belägen i kulturhistorisk miljö och vackert jordbrukslandsskap med vatten och skogar, endast 40 min från Stockholm. I närområdet ligger bl.a Bålsta, Sigtuna och Skokloster och till Arlanda är det ca 3 mil och till Uppsala ca 4 mil.

Mycket bra närservice och kommunikationer. Buss, pendeltåg och matbutiker i både Sigtuna och Bålsta som båda ligger c:a 15 min från fastigheten.

Flertalet grundskolor finns i Skokloster, Sigtuna och Bålsta. Gymnasieskolan Sigtuna Humanistiska Läroverk.
För mer info se bl. a Håbo kommuns hemsida: www.Habo.se

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...