Ingarö - Fågelvikshöjden, Havstrutsvägen 18

Visning: Kontakta Björn Willborg 0709-662 635, för enskild visning!

Praktfull villa med toppenläge

Nu har vi nöjet att presentera denna praktfulla enplansvilla, signerad Myresjöhus samt optimerad av arkitekter. Här väntar ett av områdets bästa lägen - högt, soligt och totalt ogenerat. Interiören är exklusiv och exteriört väntar ca 150 kvm altan, pool, växthus samt dubbelgarage med gäststuga ovanpå.

Björn Willborg

FASTIGHETSMÄKLARE

Björn Willborg
Telefon: 070-966 26 35
Adress: Havstrutsvägen 18, Ingarö - Fågelvikshöjden
Fastighetsbeteckning: Värmdö Fågelvik 1:526
Energideklaration: 125 kWh/kvm. Energiklass E
Boarea: 174 kvm (taxeringsinformation)
Tomtarea: 2404 kvm
Rum: 6 varav 4 - 5 sovrum
Pris: 8 250 000 kr eller högstbjudande

Nu har vi nöjet att presentera denna praktfulla enplansvilla, signerad Myresjöhus samt optimerad av arkitekter. Här väntar ett av områdets bästa lägen - högt, soligt och totalt ogenerat. Interiören är exklusiv och exteriört väntar ca 150 kvm altan, pool, växthus samt dubbelgarage med gäststuga ovanpå.

Varmt välkomna till gröna, sköna Ingarö och Havstrutsvägen 18. Här väntar ett boende för familjen som önskar det där lilla extra - och som gärna sätter guldkant på tillvaron. Adressen lockar med ett av områdets bästa lägen. Fastigheten vilar praktfullt på berghällen och ni njuter således av ett högt och helt insynsskyddat läge. Utöver villan erbjuds ett dubbelgarage om ca 43 kvm med gäststuga ovanpå, som möjliggör uthyrning eller generationsboende.Lägenheten ovanpå garaget är uthyrningsbar för 8-10 tkr / månad

Ert nya hem är sannerligen representativt. Denna enastående villa är signerad erkända Myresjöhus men har därtill specialritats och optimerats av arkitekterna Magnus Wistrand och Göran Carlqvist. Allt för att skapa en optimal bostad och tomt för er som sätter stora krav på ert boende. Här erbjuds en boyta om ca 174 kvm, fördelat över sex rum. Interiören präglas genomgående av stilfull design samt generös och öppen planlösning - likt skräddarsytt för er som uppskattar sociala sammankomster.

När ni anländer till adressen parkeras bilarna smidigt i dubbelgaraget och ni tar sedan trapporna upp för berghällen mot entrén. På framsidan lägger ni märke till eleganta detaljer såsom räcke i smidesjärn, vackra skifferbelagda gångar och tomtens påkostade rabatter. Entrén välkomnar via en stenlagd uteplats, där gästerna mottags med stil när det vankas mingel och grillfester. Bakom ytterdörren väntar en hall med tre garderober samt plats för möblering.

Såväl finsmakaren som inredningsfantasten fröjdas åt köket, som är lika delar välplanerat och funktionellt som lyxigt och trendsäkert. Köket förenas dessutom med vardagsrummet i en öppen planlösning. Den luftiga sociala ytan imponerar med ryggåstak klätt i vitlaserad trä - med åtskilliga meter upp till nock. Den ljusa designen kombineras därtill med ljusa väggar och vackert trägolv.

Köket är specialritat samt platsbyggt och här får även novisen känna sig som en riktig mästerkock. De ljusa fronterna harmoniserar med vitrinluckor samt bänkskiva i ek. Arbetsytor i vinkel samt köksö genererar exemplariska arbetsytor och ger förvaringsutrymme åt allt från gjutjärnspanna till pastamaskin. Till hjälp vid de kulinariska strövtågen erbjuds spishäll, fläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggnadsmikro, fullstor kyl och frys i rostfritt med ismaskin och vattendispenser samt diskmaskin.

Vardagsrummet ligger i etage och får generösa ljusinsläpp via gediget fönsterparti såväl som takfönster. En stor murad eldstad blir mittpunkt i umgängesytan och sprider gott om värme under friska höstkvällar. Den smarta konstruktionen med skjutbart glas åt båda håll gör att ni enkelt kan omvandla från braskamin till öppen spis. Slå er ned framför brasan med en god bok - eller varför inte samla familjen för grillning av marshmallows till fredagsmyset?

Från vardagsrummet nås fastighetens guldkorn - en altan i trä som breder ut sig över hela 150 kvm. Här njuter ni av det bästa solläget i hela området och för den som önskar svalka rekommenderas ett dopp i poolen. Den härliga, soluppvärmda poolen är 7,5 x 3,35 m stor och försedd med belysning. Poolområdet är dessutom inhägnat. På altanen finns även en platsbyggd lounge med isolerat golv. Den med gröna fingrar fröjdas över tomtens eleganta växthus och till förvaring av trädgårdsredskapen finns ett exteriört förråd samt ytterligare förrådsutrymme under poolen.

Vidare interiört väntar fyra sovrum, varav master bedroom bjuder på hela 22 kvm yta, privat utgång till altanen samt vackra fönster i tre väderstreck - varav ett ända ned till golv. Till förvaring av klädkollektionerna finns tre meter skjutdörrsgarderob.

Två av de resterande sovrummen nås via ett allrum, som blir utmärkt att inreda som ett mer privat alternativ till det representativa vardagsrummet. Allrummet har likaledes utgång till altanen. I anslutningen till rummen finns en rymlig klädkammare samt badrum. Det fjärde sovrummet nås från tvättstugan och kan även inredas som exempelvis kontor.

Det finns två högklassiga badrum, vilka båda är helkaklade och får naturliga ljusinsläpp via fönster. Det största är utrustat med wc, hörnbadkar, bastu, takdusch med glasväggar samt vackert rostfritt handfat infällt i glasskiva. Det andra badrummet är utrustat med wc, handfat och dusch med glasväggar.

Tvättbestyren går som en dans i den rejäla tvättstugan, vars golv utgörs av klinker. Utrustningen består av tvättmaskin (7 kg), torktumlare, torkskåp, tvättställ, arbetsyta samt förvaring. Tvättstugans groventré kommer väl till pass efter utomhuslekar och joggingturer.

Ovanpå garaget förfogar ni över en fullt utrustad gäststuga om ca 50 kvm. Här väntar hall, kök med köksö och matplats, ett vardagsrum med garderober, ett sovrum samt badrum med tvättmöjligheter. Entrén nås via en stensatt uteplats. Byggnaden möjliggör även uthyrning eller generationsboende.Lägenheten är uthyrningsbar för 8-10 tkr / månad.

Avslutningsvis vill vi tala om fastighetens fantastiska läge. Här bor ni nämligen med närhet till förskolor, skolor och affär samt endast en 10 minuters promenad från Ingarö golfklubb. Mindre än 2,5 km från ytterdörren väntar båtklubb samt badplats. Närmsta busshållplats ligger ca 150 meter bor, varifrån Slussen nås på 35 minuter.

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: 1 familjs friliggande
Taxeringskod: 220
Taxeringvärde: 5 335 000 kr
Pantbrev: 5 780 000kr
Planbestämmelser: Fågelvik 1:1, 1:313 mflDetaljplan, beslutadDatum: 1990-10-24Genomförande: Början 1990-12-14 slut 2000-12-31Vso ingarö grundvattentäktGrundvattenskydd, beslutadDatum: 2012-05-31
V/A: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc: Andel i samfällighet/GA: Fågelvik GA:11
Tomt: Stor gräsmatta på baksidan. Pool och loungeavdelning.
Skriv ut:
Husform: 1-plansvilla i vinkel samt garage och lägenhet
Byggnadsår: 2000
Fönster: 3-glas
Fasad: Trä
Utv plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Betongpannor
Stomme: Trä
Grundläggning: Betongplatta
Driftskostnad: 52 500 kr / år
Uppvärmning: frånluftsvärmepump och vattenburen värme
Övrigt byggnad: Driftskostnaderna är fördelade enligt följande; Uppvärmning/ hushållsel/energiskatt ca 39 000kr(23500kWh), VA 7500kr, vägsamfällighet 4500kr renhållning 1500kr.

Vid köp tillkommer lagfartskostnad om 1,5 % av köpeskillingen samt eventuell pantbrevskostnad om 2 % av lånebeloppet (utöver de pantbrev som redan finns i fastigheten).


VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.
BUDGIVNING
Fredegårds Fastighetsbyrå tillämpar öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas, se separat bilaga undersökningsplikt.
Övriga byggnader: Dubbelgarage med övervåning innehållande lägenhet.

Nuvarande ägare förbättringar

Köpte huset 2008
Ny kyl och frys 2014
Ny tvättmaskin 2014
Ny blandare kök 2015
Ny blandare tvättstuga 2016
Installerat ledspottar i hallen 2018
Trefas indraget i garaget
Ommålning inomhus 2010 och 2018
Målning utav köksluckorna 2018
Ny blandare stort badrum 2018 (dusch)

Direktbuss 429 och 430 tar ca 25 minuter till Slussen. Från Brunn där det finns infartsparkering går även buss 428.
Från Gustavsberg (Värmdö marknad) med infartsparkering, finns direktbussar med täta turer dygnet runt till Slussen. Buss 480C går direkt itll cityterminalen.

Ingarö är intressant ur många perspektiv! Närhet till fantastisk natur, med fina badplatser, två 18-håls golfbanor och golfrestaurant, bad och båtliv. Ingarös fina idrottsanläggning med konstgräsplan är en härlig samlingsplats för aktiva barn och vuxna. Allt detta kombinerat med goda kommunikationer in till Stockholm, gör det till en bra plats att leva på.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...