Ljusterö - Väsbystrand, Robert Ringströms Väg 6

Visning: Kontakta Monica Cederberg, 070-395 20 75, för enskild visning!

Underbar skärgårdsfastighet om ca 1 ha med privat läge och ca 150 m egen strandlinje samt brygga. Trivsam och välhållet hus i västerläge och med sjöutsikt, ca 132 kvm, by 1998. Varmgarage, carport, förråd, växthus samt bastu och grillstuga på bryggan. En unik fastighet med magnifikt läge!
Möjlighet finns även att förvärva en intilliggande tomt,
Mörtsunda 1:32

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Robert Ringströms Väg 6, Ljusterö - Väsbystrand
Fastighetsbeteckning: Österåker Mörtsunda 1:33
Energideklaration: kWh/kvm. Energiklass -
Boarea: 132 kvm (Säljarens information)
Tomtarea: 10000 kvm
Rum: 5 varav 3 sovrum
Pris: 11 600 000 kr eller högstbjudande

Med högt läge och härlig sjöutsikt ligger detta trivsamma och välhållna hus med permanent standard. Rymliga sällskapsutrymmen, tre sovrum, två duschrum samt bastu. Två balkonger och två altaner samt stor uteplats framför huset i sydväst med utsikt mot vattnet.

Entré via farstubro med tak till välkomnande hall med liten klädkammare samt trapp till övre plan. Vidare från hallen till sällskapsdelen i öppen planlösning och fördelat på kök, matrum i glasveranda samt vardagsrumsdel. Flertalet fönster som ger ett fint ljusinsläpp samt utgång till två altaner från matrumsdelen. Köket är fullt utrustat med kyl/frys, spis, diskmaskin och gott om förvaring och arbetsbänkar. Innanför vardagsrumsdelen finns ett sovrum och med ingång vid köket ligger ett duschrum. I duschrummet finns tvättställ, wc samt duschplats. Duschrummet är avdelat med en vägg för tvättstugedelen där finns tvättpelare, varmvattenberedare och städskåp.

Trapp via hallen leder upp till det övre planet med allrum, två sovrum, duschrum och bastu.
Stort ljust allarum med strålande utsikt mot vattnet. Med utgång från allrummet finns två balkonger om ca 7 kvm vardera. Två bra sovrum på vardera sidan om allrummet. Duschrum med fönster, utrustat med duschkabin, tvättställ samt wc. I direkt anslutning finns en rymlig bastu med elaggregat.

Renovering och materialval:
Genomgående ljusa färgval. Klinkergolv i duschrummen med golvvärme (el).
Markiser till i stort sett alla fönster.
1998 - Spis, köksfläkt, diskmaskin och torktumlare
1998 - Frånluftvärmepanna/varmvattenberedare (återvinning av varmluft för uppvärmning av varmvatten)
2004 - Luftvärmepump nedre plan
2007 - Kyl/frys
2018 - Tvättmaskin och luftvärmepump övre plan

Murad Roslagsspis med kasett på entréplan. Fiberanslutning 100Mbit.

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: Fritidshus
Taxeringskod: 213, 210
Taxeringvärde: 1 115 000 kr
Pantbrev: 4 000 000kr
V/A: Djupborrad brunn (pumphus) samt trekammarbrunn med infiltration.
Servitut etc: Förmån, Officialservitut: Brygg-och båtuppläggningsplats, 0117-96/48.
Samfällighetsförening för väg
Tomt: Härlig trädgårds- och naturtomt med egen strandlinje. Marken består av fastigheten Österåker Mörtsunda 1:33 (ca 2 008 kvm) samt tillkommande mark från Mörtsunda 1:3 (se bilagd kartskiss, inskickat till Lantmäteriet för fastighetsreglering).

Flaggstång samt utebelysning i trädgården. Möjlighet finns att även förvärva intilliggande fastighet, Mörtsunda 1:32.
Husform: 1½-plansvilla
Byggnadsår: 1998
Fönster: 3-glas
Fasad: Trä
Utv plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Betongpannor
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Betongsula
Driftskostnad: 28 134 kr / år
Uppvärmning: Två luftvärmepumpar samt elradiatorer
Övrigt byggnad: Driftkostnaderna är säljarnas faktiska kostnader och inkluderar hela driften för fastigheten, observera att även villaförsäkring är inkluderat i kostnaden. Tillkommer fastighetsavgift och ev. underhållskostnader. Nuvarande familj nyttjar fastigheten som fritidsfastighet för 2-3 personer. Kostnaderna varierar givetvis beroende på familjestorlek och förbrukning.
Övriga byggnader: Separat byggnad med varmgarage plus carport, totalt ca 60 kvm. Vid garaget finns parkeringsplats med eluttag, för ca 3 bilar.

Förrådsbyggnad om ca 25 kvm, övre plan inredningsbart.
Pumphus samt ett växthus.

Båtbrygga med segelbåtsdjup (ca 2,5 m vid normal vattennivå) samt flytbrygga med en bastu och en grillstuga. Från huvudvägen är det en körbar väg nere vid stranden ända fram till bryggan.

Ljusterö är en av mellanskärgårdens större öar och hit kommer man från fastlandet med bilfärja från Östanå. Ljusterö består av södra och norra delen och Västra och Östra Lagnö (naturreservat). På Ljusterö finns både för- och grundskola. Här finns möjligheter till fritidsaktiviteter som till exempel golf, tennis/padel, kajakpaddling, båt- och badliv. Den naturnära skärgårdsmiljön gör att inflyttningen till ön fortsätter, många fritidsboende blir bofasta och servicenivån på ön är god.

Bra serviceutbud på Ljusterö Torg som passeras på vägen till fastigheten. Där finns bl.a. livsmedelsbutik, servicecenter, restaurang. I Linanäs, ca 5 km från fastigheten, finns gästhamn med butik och restauranger samt delibutik. Vid färjeläget på Ljusterö sidan finns bl.a. servering/kiosk och bensinmack och på fastlandssidan i Östanå finns butik/kiosk och restaurang.

Vid fastigheten ligger Ljusterö 18 håls Golfbana och på gångavstånd finns Waxholmsbryggan, Väsbystrand. Utanför Ljusterö ligger ön Nässlingen, känd för sin restaurang samt Siarö med Siaröfortet och STFs vandrarhem.

Ljusterö når man med Waxholmsbåt från Strömkajen i Stockholm till Linanäs, Öran och Väsbystrands bryggor på västra sidan av ön och bryggor på sydöstra delen. SL trafikerar med buss 626 från Danderyd flera ggr/dag. Med bil från Stockholm nås Ljusterö via väg 276 förbi Åkersberga till Östanå och bilfärjan över till Ljusterö.

Mer info se information via länkar nedan.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...