Ekerö - Svartsjö, Prästnibblevägen 7

Visning: Ring Monica Cederberg 070-395 20 75, för enskild visning!

Modern villa i stilren arkitektur med öppna ytor och vackert ljusinsläpp byggt 2014 i unik design och optimal planlösning. Belägen ca 3 mil från Stockholms innerstad! Boa ca 175 kvm med enastående sällskapsdel/kök och separat sovavdelning. Exklusiva material genomgående. Stor altan i sydväst. En lugn och lantlig plats med närhet till stan. Ett hem med känsla och harmoni som bör upplevas!

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Prästnibblevägen 7, Ekerö - Svartsjö
Fastighetsbeteckning: Ekerö Kvarsta 3:1
Energideklaration: 55 kWh/kvm. Energiklass D
Boarea: 175 kvm (taxeringsinformation)
Tomtarea: 1223 kvm
Rum: 5 varav 3 - 4 sovrum
Pris: 6 750 000 kr eller högstbjudande

Insynskyddad och nästan helt osynlig är denna vackra arkitektritade villa placerad invid skogskanten. Byggnaden är unikt utformad av fyra huskroppar som skapar flera fina uterum, var och ett unikt på sitt sätt. Genom stora fönsterpartier och skjutdörrspartier sirlar ljuset in från alla väderstreck och skapar ett härligt ljusflöde och skön harmoni i huset. Spännande planlösning som genom förskjutningar skapar två vackra ljusgårdar och mellanrum. Planlösningen disponeras idag av en stor sällskapsdel fördelat på vardagsrum, matrum och kök samt en privat del bestående av två separata sovavdelningar. Duschrum med wc både vid entréhallen och i sovavdelningen.

Hela villan har en stilren och funktionell design samt exklusiva materialval. De stora fönsterpartierna och den höga takhöjden (2,70/3,30 m) skapar ett enastående ljus och rymd. Villan är ritad av Magnus Ståhl arkitektbyrå som är kända för att jobba med ljus och harmoniera designen med naturen!

Välkomnande entréhall med garderobsvägg för klädavhängning och ett stort fönster mot väster. Från hallen är det ingång till ett smakfullt inrett duschrum, helkaklat i granitkeramik. Duschrummet är utrustat med separat duschplats, wc, rostfri handdukshängare och handfatskommod. Entréhallen har direktkontakt med det fantastiska sällskapsrummet som disponerar en hel huskropp. Vardagsrumdelen har ett magnifikt fönsterparti och skjutdörrsparti mot altanen i sydväst, vilket bjuder in naturen och utsidan på ett vackert sätt. Längs ena väggen är det mycket bra förvaring i väggfasta skåp och en skorstensfri öppenspis. (Platsen är förberedd med tilluftskanal för ev. framtida eldstad.

Funktionellt och elegant kök med vackert ljusflöde från stort fönsterparti och stort ljusschakt i taket. Platsbyggd inredning i vitt, stor köksö med hel bänkskiva i Corian. Längs kortsidan av köket finns ett platsbyggt vinförråd som är snyggt avskilt från köket med en glasvägg. Köket är utrustat med gasolspis, fläktkåpa, två inbyggda ugnar och två integrerade kyl- och frysskåp. Mellan vardagrumsdelen och köket skapas ett naturligt matrum som även har kontakt med passagen in till sovrumsavdelningen och entréhallen. En trivsam plats att avnjuta en god middag på!

Vidare genom passage med en spännande placering av fönster som släpper in härligt ljus från ljusgårdarna och skogen. I den högra delen ligger två sovrum lugnt belägna intill varandra, båda med stora fönsterpartier åt skogssidan och i slutet av gången ett allrum med fönsterparti och skjutdörr ut till trädgården. Detta rum kan mycket väl omdisponeras till sovrum även det. Hel garderobsvägg efter ena väggen i allrummet och del av gången. Utanför de två sovrummen finns en alkov som kan användas som arbetsplats/läshörna eller liknande. Bredvid de två sovrummen finns tvättstugan med groventré mot baksidan. Tvättstugan är utrustad med arbetsbänk med tvättho samt förvaring, tvättmaskin och torktumlare

Stort master bedroom med hel garderobsvägg och sagolik vy ut mot altanen och naturen utanför. Intill ligger det smakfullt inredda badrummet med samma exklusiva inredning som duschrummet. Separat duschplats, vackert placerat badkar, wc och handfatskommod i Corian längs med ena väggen. Stort fönsterparti vid badkaret och två utgångar till ljusgården utanför (tänkt plats för en badtunna).

Material, maskiner övrigt:
Vattenburen golvvärme i hela huset. Bergvärmepumpen från IVT
Genomgående ekparkett i sällskapsdelen och alla sovrum.
Grantikeramik (Nero Acapolco) i entréhallen, passager, badrum, duschrum och allrummet vid sovrum.
Platsbyggd köksinredning, bänkskiva (Corian)
Smeg gashäll i rostfritt stål med 4 brännare (PX140 Linea) varmluftsugn plus en kombinerad varmluftsugn
och micro från Siemens, Inbyggd kyl och frys från Smeg, (CB18M/1c/FAN) fläktkåpa (Thermex Monsun II, fläkten sitter på taket).
Tvättmaskin från Husqvarna och torktumlare från Bosch
Kommod i badrummet (Corian). Inbyggt badkar, Ifö, matt vita keramiska plattor 60x30. Duschblandare och kranar från Tapwell
Ytterdörr Swedoor (Säkerhetsdörr, JELD WEN, ADVANCE-LINE ED). Skjutdörrar och fönster från Hajom.
Genomgående infälld belysning i tak och infräst el i väggar.

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: 1 familjs friliggande
Taxeringskod: 220
Taxeringvärde: 3 924 000 kr
Pantbrev: 4 329 000kr
Planbestämmelser: Östra mälarenYtvattenskydd, beslutadDatum: 2008-11-25
V/A: Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Servitut etc: Förmån, Avtalsservitut: Område, 0125IM-08/24118
Last, Avtalsservitut: Infiltrationsanläggning, 0125IM-08/25794
Last, Avtalsservitut: Väg mm, 01-IM6-18/852
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM6-20/174
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM6-20/176
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM6-20/177
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM6-20/178
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM6-38/638
Tomt: Lättskött naturtomt med ogenerat läge åt sydväst. Baksidan gränsar åt skog och åt öster vacker utsikt över öppet landskap, åker och äng. Grusad gårdsplan på entrésidan och på sidan om huset, plats för flertalet bilar. Även en möjlig plats för garage.
Husform: 1-plansvilla
Byggnadsår: 2014
Fönster: 2-glas isoler med argongas
Fasad: Trä
Utv plåtarbete: Målad plåt
Tak: Takduk (Protanduk)
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Betongplatta
Driftskostnad: 36 010 kr / år
Uppvärmning: Vattenburen värme med Bergvärme
Övrigt byggnad: Driftkostnaderna är säljarnas faktiska kostnader och inkluderar hela driften för fastigheten, observera att även hemförsäkring är inkluderat i kostnaden. Tillkommer fastighetsavgift samt ev. kostnad för larm. Kostnaderna varierar givetvis beroende på familjestorlek och förbrukning.

Stor altan som sträcker sig runt husets södra och västra sida och kan nås både från sällskapsdelen och master bedroom. En härlig plats med helt ogenerat och soligt läge! Två stora motordriva markiser i söder och väster. Möjlighet finns att anlägga takterrass på den del som är över husets vardagsrum. Byggkonstruktionen är förstärkt för takterrass.

Teknikrum vid entrén med ingång från gårdsplanen. Här finns bl.a elcentral, bergvärmepump, expansionkärl, vattenfilter och varmvattenberedare.

Larm och brandlarm (Verisure). Trådlöst nätverk installerat i huset. Utomhusbelysning runt huset med timer och rörelsedetektorer samt belysning på altanens södersida.

Årtal för byggnation/renoveringar:
2009 - Nytt avlopp. Slamavskiljare och infiltrationsbädd.
Infiltrationen är gemensam med grannfastigheten Kvarsta 2:1 (se servitut)
2011 - Borrad brunn ca 75 m samt borrat för bergvärme
2013-2014 - Huset färdigställdes och delvis tomten
2014 - Vattenfilter och larm installerades
2015 - Belysning på altanens södersida installerades.
2015 och 2016 - Motordriven lamellgardin i master bedroom och manuella lamellgardin i övriga sovrum och allrum installerades.
2015 och 2017 - Två större motordrivna markiser över altanen i sydväst.
2017 - Frilagt berg runt husets ena sida, Planterat prydnadsväxter/buskar och anlagt gräsmatta på baksidan samt nytt lager grus runt huset.
2017 - Byte av expansionskärl
2018 - Ommålning fasad tre sidor

Fastigheten är belägen i ett litet lantligt område (Prästnibble) som ligger strax norr om Hilleshög på östra delen av Färingsö, ca 16 km från Ekerö Centrum och 26 km från Stockholm/Bromma. Området är ett småhusområde med både permanent- och fritidsboende. Lugnt och trivsamt läge! Runt omkring finns fina naturområden för sköna promenader, bärplockning och rekreation.

Att ta sig med bil till Brommaplan tar ca 25-30 min (infartsparkeringar finns) dessutom goda bussförbindelser med buss 315 och direktbuss 338. Busshållplatsen finns på nära gångavstånd från fastigheten. Det finns även en färjeförbindelse mellan Ekerö och Slagsta, som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an.

Närmaste mataffärer finns vid Skå, i Kungsberga eller i Stenhamra. I Ekerö C finns ett flertal butiker bl a ICA Supermarket, banker, apotek, bibliotek, klädbutiker, systembolag samt vårdcentral. I Hilleshög och på promenadavstånd från Prästnibble finns den välbesökta Äppelfabriken med musteri och charmigt cafe. Närmaste skolor och förskolor i kommunal regi finns både i Färentuna, i Stenhamra och vid Skå/Svanhagen. Det finns även alternativa förskolor såsom Montessori, Waldorfförskola samt enskilda familjedaghem.

Inom Ekerö kommun finns goda sportmöjligheter med idrottsanläggning med fotbollsplaner och ishockeyhall, tre populära golfbanor samt flertal ridskolor och många privata stallar för den som har egen häst. På Ekerö finns även Ekebyhovs fina slalombacke med fyra nedfarter. Badplats finns på nära cykelavstånd, ca 2 km.

Ekerö är en gammal anrik kulturkommun med Drottningholms, Ekebyhovs och Svartsjö Slott som kanske de mest välkända platserna.
Kort om historiken i närområdet: Längs en långsmal vik i Mälaren ligger Hilleshög, den minsta av Mälaröarnas socknar. Platsen har troligen varit den centrala punkten i hilleshögsbyggden sedan slutet av järnåldern. Kyrkan ligger mitt i byn och anses vara uppförd ca 1150-75 och är tillsammans med Markims kyrka i Vallentuna kommun den bäst bevarade romanska landskyrkan i Stockholms län. Gårdar och bostäder i byn grupperar sig utefter den gamla sockenvägen. Bebyggelsen i byn är uppförd i huvudsak från slutet av 1800- och början av 1900-talet.

För mer information se Ekerö kommuns hemsida: www.ekero.se Info om Mälaröarna: www.malaro.com

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...