Mariefred - Centralt, Kärnbogatan 8E

Visning: Ring Monica Cederberg 070-395 20 75, för enskild visning!

Ett av de vackra Townhousen i Mariefreds gamla stadskärna är nu till salu! Radhus i 2 plan med boa om 150 kvm samt vindsplan ca 30 kvm golvyta. 5 rum varav 3-4 sovrum, kök och vardagsrum i öppen planlösning, badrum med bastu, tvättstuga. Uteplats, balkong samt stor takterrass, alla med söderläge. Gemensam lugn innerstadsträdgård. Varmgarage. Ett funktionellt och trivsamt boende med närhet till allt!

Monica Cederberg

FASTIGHETSMÄKLARE

Monica Cederberg
Telefon: 070-395 20 75
Adress: Kärnbogatan 8E, Mariefred - Centralt
Fastighetsbeteckning: Strängnäs Kassören 14
Energideklaration: 37 kWh/kvm
Boarea: 150 kvm (taxeringsinformation)
Tomtarea: 110 kvm
Rum: 5 varav 3 - 4 sovrum
Pris: 4 650 000 kr eller högstbjudande

Välkommen till detta unika boende i Mariefreds stadskärna! Townhousen uppfördes 2006 i tidstypisk stil och smälter fint in med de övriga charmiga byggnaderna i gamla stadskärnan. Inbjudande entré via grind och portal från Kärnbogatan till den prunkande innergården! Alla hus har sitt unika utseende och färg vilket skapar ett vackert och harmoniskt intryck av gård och och byggnader.

Entréplan
Välkomnande entré via vackra dubbeldörrar till hallen som har direktkontakt med vardagsrum och kök. I hallen finns garderob, förråd/teknikrum under trappen samt ingång till tvättstugan med wc. Välutrustat arbetskök i öppen planlösning med vardagsrummet. Flyttbar bardisk avgränsar fint mellan kök och sällskapsytan. Vita snickerier, bänkskivor i ek, kyl och frys i fullhöjd, spishäll, fläkt. Inbyggd varmluftsugn och micro samt helintegrerad diskmaskin. Spröjsade terrassdörrar leder ut till den stenlagda uteplatsen i söder. Det rymliga vardagsrummet har plats både för soffgruppen och matrumsmöbeln. I den helkaklade tvättstugan finns tvättpelare, tvättställ i komod, wc och handdukstork. Våningsplanet har en boa ca 75 kvm.

Övre plan
Via trappen från entréhallen nås det ljusa övre planet om ca 75 kvm i boa. Rymligt och luftigt öppet sällskapsrum som idag nyttjas som allrum/TV-rum och en biblioteksdel. Från allrummet nås övriga rum på våningsplanet, badrummet och klädkammaren samt balkongen. Tre bra sovrum, varav de två rummen som gränsar till klädkammaren har båda garderobsvägg. Här skulle planlösningen kunna omdisponeras till ett master bedroom med direktingång till en walk in closet. Det tredje sovrummet nyttjas idag som arbetsrum. Helkaklat och smakfullt inrett badrum med stor bastu. Duschplats i nisch samt inbyggt badkar. Tvättställ med komod, wc, handdukstork och infällda spotlights i tak. Stor klädkammare. Spiraltrappa leder upp till vindsplanet.

Vindsplanet
Ljust vindsrum med snedtak om ca 30 kvm i golvyta, som med fördel kan nyttjas som atelje/hobbyrum/tv- och spelrum/gästrum mm. Härligt ljusinsläpp från två stora takfönster samt från de stora spröjsade fönsterdörrarna. Via fönsterdörrarna nås den härligt stora takterrassen med privat läge och en enastående utsikt över takåsarna in mot gamla stadskärnan och kyrktornet! Gott om plats för både trädgårdsgruppen och grillen!

Renoveringar gjorda av nuvarande ägare:
2014 - Ommålning interiört
2015 - Byggdes den upphöjda uteplatsen med stenplattor och det avskärmande spalje/plank mot passage samt planeringar anlades.
2017 - Tapetsering av sovrum samt arbetsrum.

Material och maskiner:
Genomgående parkettgolv på alla våningsplanen. Grått klinkergolv med värme (el) i tvättstugan och badrummet.
Stenplattor på uteplatsen samt trätrall på takterrassen.
Ljusa färgval på väggar och snickerier samt några mönstrade tapetväggar. Vitt kakel i våtutrymmen. Träpanel i bastun.
Kyl och frys (Siemens 2006), diskmaskin, micro och varmluftsugn samt spisfläkt (Whirlpool 2006). Spishäll (2017).
Tvättmaskin och torktumlare (Siemens 2006)
Bastun är gjord som en insats (går att ta bort). Velux takfönster på vindsplanet.

Fastigheten är ansluten till fiber via stadsnätet (HäradVision)

Upplåtelseform: Friköpt
Boendeform: Radhus
Taxeringskod: 220
Taxeringvärde: 3 183 000 kr
Pantbrev: 1 960 000kr
Planbestämmelser: Kassören 3. Detaljplan, beslutad, Datum: 2002-06-17Genomförande: Början 2003-11-07 slut 2013-11-06
V/A: Kommunalt vatten och avlopp.
Servitut etc: Andel i samfällighet/GA: (se vidare bl.a avstyckningskarta bunder rubriken dokument och länkar)
Kassören S:1 - Gemensamhetstomt.
Kassören GA:2 - Miljöstation, p-platser, portar till gården samt gemensamma ytor
Kassören GA:4 - Garage

Officialservitut: Utrymme, 0486-05/18

Kassörens Samfällighetsförening (Strängnäs), 717908-0291, inregistrerad 2005-06-23 äger marken Kassören S:1.
Tomt: Fastigheten består av ett av de stilfulla townhousen alldeles i början av Mariefreds stadskärna. De 13 radhusen ramar fint in den vackra innerstadsgården, som ägs och brukas gemensamt av de kringliggande townhousen. (Mark, Kassören S:1, se bilagt dokument under dokument och länkar).

Marken är fördelad på en insynsskyddad och prunkande trädgård samt en grusad gårdsplan invid carportar/garage. I trädgården finns ett trädgårdsförråd, gemensamma trädgårdsmöbler samt flaggstång. Vid infarten finns brevlådor, cykelställ samt gemensamt soprum. Gården tas varsamt om hand av trädgårdsmästare/fastighetsskötare året om.

Den gemensamthetsägda marken närmast varje hus/fastighet har man inom samfällighetsföreningen bestämt att varje fastighetsägare skall ansvara för och nyttja som uteplats.
Husform: Radhus i 2-plan med inredd vind
Byggnadsår: 2006
Fönster: 2-glas kopplade + englas
Fasad: Stående träpanel
Utv plåtarbete: Målad plåt
Tak: Tegel
Stomme: Trä/betong, EW-element
Grundläggning: Betongplatta
Driftskostnad: 44 090 kr / år
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övrigt byggnad: Driftkostnaderna inkluderar alla kostnader inkl avgiften till samfälligheten (sophämtning, trädgårdsskötsel och snöröjning), el i garage samt hemförsäkring. Observera att driftkostnaderna är ägarnas faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Nuvarande ägare är en familj på två vuxna som nyttjar huset halvårsvis.

Trivsam uteplats i söderläge vid entrén med plats för trädgårdsgruppen och planteringar. På övre plan finns en mindre balkong mot gården och på vindsplanet en större takterrass med härlig vy över gården och takåsarna, med kyrktornet och slottet i fonden!
Övriga byggnader: Till fastigheten hör ett stort varmgarage i gemensam garagelänga (Kassören GA:4).

Endast ca 6 mil från Stockholms City ligger Mariefred med dess småstadsidyll invid Mälaren. Stadskärnan består av kullerstensgator och pittoreska innerstadsgårdar och hus, butiker, caféer, restauranger blandat med dagligservice, allt på gångavstånd. Invid Mälaren, några minuters promenad från stadskärnan, ligger Gripsholms slott med dess vackra siluett och omgivningar. Flertalet förskolor och två skolor (F-9) samt goda kommunikationer till Strängnäs/Eskilstuna/Stockholm. Till Stockholm tar det ca 45 min med tåg från Läggesta (3 km från Mariefred, anslutningsbuss) och ca 50 min med bil. Mariefred erbjuder bra pendlingsavstånd kombinerat med lugn miljö, natur och närhet samt ett stort utbud vad gäller sociala aktiviteter. Önskar du ett boende där du kan kombinera storstadsliv/jobbet i storstan med en rofylld boendemiljö - är Mariefred kanske rätt för dig!
Se vidare information under länken till I Mariefred.nu och Strängnäs kommun.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.
DINA UPPGIFTER STANNAR HOS OSS.

Sending ...